SKRIVUPPGIFT



Är det inte lite fel ord på uppdraget att skriva i skolan. Där får man skrivuppgifter. Jag vill ha skrivuppdrag, en förväntan om att bli läst, en mening med det jag skriver. Annars är skrivandet inte värdefullt. Jag märker också hur lätt det är att bli en krävande skrivuppgiftskrävande lärare. Skrivande handlar väl om att ha något att skriva och vilja skriva det man får i uppdrag att skriva. Men som UPPGIFT... näe... jag tror inte att jag skulle kunna klämma fram ett endaste meningsfullt ord ur min fantasi eller min penna om skrivandet omslöts av detta ord.

Vi använder en hel del konstiga och märkliga ord som omsluter elever och deras lärande utveckling. Det finns inbyggda krav i de ord vi använder.
Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Janis

Jag instämmer! Uppgift låter som något man gör för att lämna in för värdering, uppdrag låter så mycket mer på riktigt, och andas ansvar och betydelsefullhet!

2009-03-24 @ 10:44:09
Postat av: Jeanette

Intressant, har inte tänkt på det förut (tänker också på livsuppgift - livsuppdrag, arbetsuppgift -arbetsuppdrag...) Skrivuppdrag...jaa, det låter som något viktigt. Jag undrar vad dina elever har för tankar om skrivuppgift och skrivuppdrag, vore kul att veta.

2009-03-24 @ 11:55:10
Postat av: Anonym

Orden som omsluter oss påverkar. A-M

2009-03-25 @ 03:51:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback