REGIONAL - NATIONELL - GLOBAL




Jag är regional. Just nu på annan ort. Jag är i Arvidsjaur. Ska tala och föreläsa för lärare här.


Då man är på annan ort blir man regional. Jag är just nu regional. Jag är nyfiken. Så därför går jag in i matvarubutiken. Det är en källa till information. Jahaja... så ser mjölkpaketen ut... åhåjaja.... här är mer av det lokala brödet... sedär... en aning mer viltkött i köttdisken... och så tidningen... den läser jag alltid...

Norran... heter tidningen här. I Norran läser jag om hur skolungdomar (jag gillar nog inte det ordet) spelar musik under luncherna för sina skolkamrater. Det har eleverna gjort här i Arvidsjaur. Den är en idé som jag tycker man kan sprida en aning. En god skolidé bör inte vara regional. Den bör spridas nationellt.

Nu ska jag föreläsa - jag har en global idé. Men idén om det globala handlar om att stå på plats mitt i en region och söka förstå hur allting hör ihop eller ska länkas samman. Jag undrar alltid hur jag förstår saker och ting. Om jag förstår?

Anne-Marie



Kommentarer
Postat av: Sabina Delanie

nice blog, many hugs delanie! :)

Postat av: erica

Arvidsjaur, bara 12 mil bort! :)

Min svägerska bor där, och min svåger (han jobbar på gymnasiet och mina barns underbara kusiner. Du är nog i goda händer.

2009-03-02 @ 20:45:08
URL: http://www.klassiskt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback