Väldigt lärosamt på Skansen Akvariet



Andra gången jag håller den gigantiska fågelspindeln. Tidigare gick det nästan inte. Vid detta besök är jag betydligt modigare. Frågan är om spindeln är det, den spinner sin väv i rasande fart. Det vackra med att erövra kunskap och våga pröva är att läraren och instruktören, i det här fallet en underbar ciceron som bara skapar bryggor över från rädsla till mod, faktiskt inte överger den som ska lära sig. Trygghet är oerhört viktigt då man gör något man aldrig tidigare gjort. Den egna viljan också och slutligen den gemensamma glädjen då man faktiskt vågar och gör något man inte trott sig om.

Jag hälsade på hos aporna också. Det är bara roligt. Det är som grädden på moset. Och vid besöket får aporna några småbitar vindruvor och liten aphand möter människohand, och ett människoöga får titta rakt in i ett litet apöga. Möte!



Självaste ciceronen är på god fot med alla djuren vid Skansen Akvariet. Sengångarpussen går i slowmotion men resultatet är en puss.



Tack för lärdomen och de fantastiska berättelserna om djuren och hur de är och fungerar.
Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: opedagagogen

Men oj vad modig du är! Min spindelskräck blir mindre och mindre för varje år jag blir äldre. Nu kan jag ta bort en spindel, även om jag ryser så där lite lagom. Men att sitta med spindlar i den storleken - det vete sjutton om jag skulle fixa.

Postat av: Anonym

Hi hi - jag övar - och jag är nästan i mål. Det är bomullstoppsfötter som en spindel av denna storlek har. A-M

2009-06-21 @ 21:03:59
Postat av: Jos

Snygging, jag gillar ditt nya mörka hår.

2009-06-21 @ 21:42:41
Postat av: Kersti

Du är en av de modigaste jag känner, och så blir du så bra på bild.

2009-06-21 @ 23:26:42
URL: http://plommenad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback