MÅTTANGIVELSE



Det är denna lilla skylt under övergångsgubben som får mig att fnittra till inombords. Det är den ganska exakta 19 meters angivelsen som får mig att börja undra - varför rundar de inte av till 20 meter? Då det står 19 meter får det mig att vilja undersöka om det är möjligt att det är så exakt, eller om de rundat av upp från 18,45 meter eller rundat ned från 19,32 meter? Det är nästan så jag vill gå ut och stega upp det hela bara för att göra själva undersökningen. Men att stega fram de 19 meterna känns som en aning överdrivet.
Jag förundras också över att man förkortat ordet meter till met och satt dit en liten punkt. Varför inte använda sig av den förkortningen vi omges av - m - eller begära en större skylt så att 19 meter får plats.
Ja, ja... så är det när man är ute på vift. Jag har ögonen fullkomligt öppna för stora och för små saker. Mest för att det roar mig. Detta är matematik och en härlig muntlig sådan!

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Janis

Det kanske är en minnestavla över den där gången 19 meteorologer gick över gatan samtidigt? :)

2009-04-05 @ 21:59:52
Postat av: Andreas E

Met. är även en förkortning som anger hur mycket energi en viss kroppsaktivitet förbrukar. När kroppen är i vila är det 1 met, 19 met är alltså 19 gånger mer energiförbrukning än kroppen i vila. Nu börjar jag fundera på hur detta övergångstället ser ut och var det ligger då det går åt så mycket energi för att komma över.

2009-04-06 @ 09:14:30
Postat av: Anonym

Janis,

Vädret fick mig att tänka så, men jag slog den tanken ur hågen.

Andreas,

Det går åt mycket energi att ta sig över en gata, man ska vända huvudet åt alla håll, spana efter möjligheter, välja hur man ska ta sig över, småspringa, gå, vanka,spankulera, smyga och krypa över... det sistnämnda är kanske inte att rekommendera.

Må bäst båda två.

A-M

2009-04-06 @ 10:03:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback