SÄLLSKAPSSPEL



Sällskapsspel... vilket konstigt namn. Känns gammalt. Lite synd. Jag är uppväxt med sällskapsspel. Vi var en storspelande släkt, kortspel, bridge, schack, klotspel., mah jong. När man spelar spel så för man små fina samtal. De flesta samtal har ett fokus vilka alla delar. Man talar om det man gör. Gammal och ung talar om samma sak. Jag minns spelbordet med tanter, farbröder, kusiner.. vi kunde vara upp till 15 stycken kring kortbordet. Det var allvarsamma spel. Det var ibland på blodigt allvar. Jag lärde mig mycket. Jag lärde mig att förlora, vinna och samspela. Jag lärde mig turtagning, minspel och hur att tänka i flera led framåt. Jag lärde mig att memorera.

Vilka spel spelas idag?
Med vem spelar man?

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Kersti

Dataspel faktiskt kan man också spela tillsammans. Mina barn gör det det äldsta och det yngsta tillsammans i rummet tillsammans på nätet. När det är strömavbrott, vilket händer alldeles för sällan spelar vi Cluedo. På landet spelar vi kort eller Racko ett snabbt kul spel som igen annan minns, Rappa Kalja, Tp, Uno eller Mah Jong. När jag tänker efter spelar vi nog mer än jag tror.

Postat av: Christine

..Å glöm inte kärleksspelets samspel! Fråga chans och skicka små lappar ;o) C.S

2008-09-30 @ 12:49:54
URL: http://dulevande.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag spelar bordsspel med barn, familj och vänner - men alldeles för sällan, ju! Beroende på vilka som är med spelar vi olika kortspel, Fia, Memory, Monopol, Jenga, Kalaha, Yatzy och olika varianter på TP. Och så det spel vi alltid blir så osams i; Alfapet! ;)



Jag spelar Scrabble med mina elever också. Men vi är alltid sams. Hmm... nåja... <i>nästan</i> altid... ;)

2008-09-30 @ 19:04:37
URL: http://www.welldyermaker.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback