SUMMERING AV VECKAN



Vad har vi gjort i en liten fyra denna vecka:

* Läst högt ur Bulten, Flores och Blanzeflor, av Ulf Zindt samt ur den nya högläsningsboken Pirr i magen, Klump i halsen av Annika Thor.
* Samtalat och haft gemensam läsning i den engelska boken; Greedy Cat is hungry. Roligt och ordberikande!
* Skrivit utifrån modeller. Vi arbetade mycket med dialoger i alla dess former. Dialogen ska integreras i elevernas skrivande och därför behövs modeller att titta på och uppgifter som skapar intresse för dialogen. Vi arbetade med Läsdax 2, där jag fann en rolig modell för arbetet.
* I matematiken har vi tittat på tal och på räkning i utvecklad form. Matematiken är mycket muntlig. Jag modellar och eleverna får gensvara och utveckla egna tal.
* Läsningen av Bulten gjorde att vi sökte på Bulten. Där fanns ett roligt alfabet. Detta har vi arbetat med. Inte alla men en del av eleverna.
* Klassen har läst massor. Vi samlar sidor ibland, denna vecka har eleverna tillsammans läst nästan 5000 sidor. Hur är det möjligt - jo - för att få läsa måste man få tid att göra det. Tid för läsning med andra ord.
* Många, många samtal och diskussioner, både på engelska som på svenska. Vi talar oss fram till förståelse.

Jag har under denna tid haft individuell undervisning med nästan samtliga i klassen. Det är där själva utmaningarna till fortsatt lärande synliggörs. För att ha individuell undervisning krävs att man skapar förutsättningar för den. De andra eleverna måste komma igång med sina arbeten, de måste också känna sig fria att fråga varandra.

Jag har en fin liten klass,
Det är jag tacksam för,
Anne-Marie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback