DEN LEVANDE VISIONEN



En skola bör levandegöra visionen om skolan.
Dagligdags ska frågorna ställas. Lever vi den vision vi har? Vet alla vilken skolans vision är? Hur har visionen tagits fram? Vems vision är det? Hur skapas en vision som alla delar? Är vår vision bara ord på en tavla någonstans?

En vision som bara är ord är ingen vision. En vision är något alla i en organisation lever i. Visioner som det aldrig talas om är inga visioner. Det är fina ord. Jag vill ha handling kring visionerna. Jag vill hämta kraft  ur visionen. En vision ska dagligen synas, höras, befruktas, utlevas och diskuteras. En vision är något väldigt levande. Hör man ingenting om den då ifrågasätter jag om den existerar.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Lena

Din vision av skolan lever! Du levandegör den bl.a. genom din blogg! JAAA

2008-11-11 @ 21:30:30
Postat av: annemarie

Lena,

tack. Jag har verkligen en vision. Jag lever den. Och jag tänker aldrig släppa taget om den. Tusen tack för alla dina avtryck här i bloggen. Anne-Marie

Postat av: Betty

En vision ska vara en ledstjärna för utveckling på längre sikt.

Visionen min pappa hade på 1960-talet när han arbetade i pappersfabriken som tillverkade tårtpapper var: Ett tårtpapper till varje kines, och det var innan det överhuvud taget var en marknad som var möjlig att sälja till.

Min kommuns vision är DELAKTIGHET och den vill jag omslutas av, tala om och leva.

VISION - sex bokstäver med hopp och angiven färdriktning.

2008-11-12 @ 17:21:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback