PEDAGOGISKA SAMTAL 1



Kroppens matematik?

På mitt förlag idag... måste tanka lite skrivande-beskrivning hos min lugna och kloka redaktör. Jag har rosat henne tidigare. Jag tycker alltid att det är hon som står bakom mig. En dag hoppas jag stå bakom henne.

Men lunch och redaktionsmöten innefattar också andra redaktörer inom andra ämnen och med uppdrag åt andra riktningar inom andra dicipliner. Att få ingå i dessa samtal är en ynnest. Det är pedagogik, elevexempel, lärarutvecklingsfrågor... praktiska uppvisningar i vad att göra, hur att utveckla...

Jag tankar mig full, full av framåtvisioner, erfarenheter och upplever mig omfamnad och inbegripen. På väg hem cyklar jag lycklig genom staden... jag vet att det är så... för jag sjunger så ofantligt högt... denna gång ÅH DET ÄR SKÖNT NÄR MITT STOCKHOLM ÄR GRÖNT SAKTA GÅ HEM GENOM STA´N... och trampar i vildaste fart genom både grönskan och det vackra Stockholm, allt försvinner bakom mig... Full rulle! Måste hem och skriva.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Lena

Det var fler än du som hade en stimulerande lunch!

Och samtal. Samspel svenska-matematik ÄR spännande, pedagogiskt alltid lika kul. Att få ta del av elevers begåvade tankar och frågor likaså.

Tack för den stimulansen i/på jobbet!

2008-07-23 @ 16:44:15
Postat av: Annemarie

TJINGELING VAD NI GJORDE MIG PÅ GOTT HUMÖR IDAG. JAG GILLAR ALLA DISKUSSIONER, DE FÅR MIG ATT KÄNNA MIG LEVANDE! JAG SJUNGER FORTFARANDE! TRALALALALLLLLLAAAA!

Hej hopp. Anne-Marie

Postat av: Anonym

Här i den sörmländska sommaren har jag blivit ordlös. Kanske är det en välbehövlig paus.Snart ska jag åter vara en del av livgivande samtal hoppas jag men tills dess njuter jag (ja faktiskt) av tystnad och ordlöshet.

2008-07-24 @ 00:20:34
Postat av: Annemarie

Hej hej du i de sörmländska skogarna, njut ordlöshet och tystnad, jag gissar att jag vet vem du är - och vill därmed passa på att tacka för pedagogiska samtal vid vattnet. Jag fick stor hjälp. A-M

2008-07-24 @ 00:30:01
URL: http://annemariekorling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback