MIN SKOLCHEF...



Detta är skolchefen i Huddinge Kommun. Han bjöd idag in till föreläsning för sina rektorer. En sal som fylldes till brädden av hopp, glädje och skratt. Jag gick hem med framtidssteg. Marken som var grå, blev ljus, himlen som var mördande grå hade plötsligt inslag av klar blå himmel. Mörkret tycktes upplysa sig själv. Föreläsningen var fylld av glädje. Fylld av visioner. Fylld av framtidsvilja. Föreläsaren kom från
vardskapet.se och här är föreläsaren på bild Janne Blohm.



Och jag tror på det enkla i ordet välkommen. Det är ett ord som ska betyda innebörden. Skolan ska välkomna om och om igen. Det räcker inte bara med att öppna klassrumsdörren, man måste inbjuda och välkomna in i undervisning, välkomna in i böcker, välkomna in i det personliga och man ska öva sig att välkomna också det som till en början inte känns så bekvämt att säga välkommen till. Jag är sprudlande glad. Det är jag så tacksam över att få känna. För en sådan kraft som skratt, glädje och lycka är att det har en förmåga att sprida sig.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Jonas Hällebrand

Tack för ännu en inspiration... många tack idag... :-)

Postat av: Anonym

Ja, tack för de positiva förebilderna i form av människor - skolledare, föreläsare -men mest lärare som vidarebefordrar detta = du A-M!!

2008-12-04 @ 23:05:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback