WALK AROUND THE SCHOOL

En organiserad personal - promenad runt i den egna skolan. In i klassrum...ut ur klassrum...in i mellanrum...ut ur mellanrum...in på toaletter...ut ur toaletter...för att se...SE hela miljön som skola är. Att gå in i ett klassrum betyder att titta på klassrummet, Att gå in i en korridor är att SE korridoren. Att gå in på en toalett är att förstå hur eleverna upplever den.

image1335

Walk around the school - är en lärar - rektor - personal promenad. Det är viktigt att få medvetandegöra helheten... få syn på sin skola och dess förutsättningar. Hur ser skolan ut? Vilka idéer får jag under min vandring? Vilka idéer får jag med mig från ett annat klassrum?

Jag skulle önska att hela skolan promenerade runt... i sin egen miljö... HUR SER DET UT? VAD SER UT? VAD FÖDS HÄR? VAD ÄR DET SAMLADE INTRYCKET? VAD VILL JAG PRÖVA... VAD FICK JAG MED MIG? VAD KÄNDE JAG? NÅGON LÄRARE JAG VILL UTBYTA IDÉER MED?

WALK AROUND THE SCHOOL - är en slags rörelse inom skolan!

Denna medvetna vandring leder till aktiviteten WALK AROUND THE ROOM... återkommer om det.


Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Mie

Pedagogik som är ett MÅSTE i alla stadier fr. från förskolan o.uppåt.SUPERBRATÄNK!!!!!!(som vanligt)
M.v.h.Mie.

2007-09-07 @ 12:02:36
Postat av: anne-marie

Hej Mie, och välkommen till min blogg. Du får gärna skriva och tänka tillsammans med mig. Uttrycka och fundera högt om det jag skriver. Det är så roligt när man får syn på sina besökare och läsare... gensvaren välkomnas stort. Anne-Marie


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback