ATT BESÖKA SKOLOR I SVERIGE...



Det är en förmån jag har. Jag besöker många skolor i Sverige. Jag är inne i klassrum, personalrum, jag talar med rektorer, bidrädande rektorer, kokerskor, förskolelärare, värdinnor, lärare... och tittar på skolgårdar, lekplatser, grönbeten. Jag åker till platser jag inte besökt tidigare. Jag har förmånen att göra det. Jag föreläser.


image582



Men vid alla dessa besök får jag något med mig tillbaka. Jag reser hem med intryck, avtryck, tankar, idéer, en skolgård jag tycker om, en rektor som säger "så här tänker vi..." och en matsal där man tänkt om då det gäller färdiglagad mat eller skolplatslagad mat...jag får smaka av....skolans smörgåsbord.


Alla platser jag besöker ger mig en inblick i skolans värld. Jag har en förmån - den att jag får besöka. Jag väljer att titta på förutsättningarna, genomföranden, idéerna, visionerna, kaffestunden i personalrummet och skrattet som jag får dela med lärare... och jag har förmånen att lyssna till allt det goda som skolan vill sträva mot...


Det ger mig en motbild! Till allt det negativa som skrivs. Att vara på plats! Det ger perspektiv. Att vilja något är den bästa förutsättningen för utveckling. Den ser jag lite överallt.


Anne-Marie


Kommentarer
Postat av: Lilla B

Det är viktigt det du skriver! Men när vi som arbetar inom skolan försöker visa att det finns mycket positivt, betydligt mycket mera än det framställs i media, kan man dessvärre bli beskylld för att mörka, att tala för sin sjuka moster, att inte inse fakta, att vara blåögd eller rent av förblindad. Då gäller det att belysa med egna exempel. Svepande argument är lika fort bortsvepta som uttryckta.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback