Förbereda ett tal och bröllopsvisionera

Jag tänker i stolar.

En stol för ensamhet.
Två stolar för samtal.
Tre stolar för sällskap.




Jag tror att kärleken kan bli den grogrund för så mycket annat om det innehåller just dessa rader. Ett äktenskap är också historia och framtid i ett. Familjer förenas i ett par av två som gifter sig. Nytt skapas. Vissa stolar står tomma på bröllopsfesten också. De som också påverkar detta bröllop. En stol intill mig står väldigt tom. En annan står tom bredvid någon annan. Det står historiska stolar runt rummet och middagsbordet. Det står en stol som väntar på att få komma in i gemenskapen. Det byggs nya stolar. Stolen är en bild av människan. Vi har våra människor såväl inom oss som utanför. Jag bär människor intill mig. Jag kommer blicka ut mot andra människor. Jag vill hålla en blick åt en riktning. Till den som är mig närmast. Ett äktenskap är ett slags löfte om sådana viktiga saker. Kanske att man ibland måste slänga en stol i ett vattendrag för att skapa luft och högre tak i det som finns mellan två.


För mig är intill det vackraste kärleksord jag vet.
Oavsett hur världen ser ut runt omkring, hur miljön är.
Är intill en universal plats för två.
Man kan inte sitta intill utan att vara just två.

Så kommer mitt tal att ta form.



Anne-Marie,
som tror att livsbejakelsen inte behöver en egen trädgård. Den går att skapa i det nötta och det lite trasiga. Huvudsaken är att man vill att den ska få utrymme.


Kommentarer
Postat av: Plura

Vacker symbolik med två stolar. Fantasin fyller dem med många virituella människor. De vi en gång just möt på en stol och bara framkallas i minnet...



Underbart att tänka sig att stolen representera just ett livsbejakande utrymme.....

2009-09-12 @ 17:34:16
Postat av: öpedagagogen

Fyra stolar för sällskapspel och en hel del fniss och hihi.

Postat av: Anonym

Stolarnas symbolik är för mig stark. A-M

2009-09-12 @ 23:36:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback