Uppdragsgivarens tilltro

Att få ett uppdrag - är att få en utmaning - jag ser det som en slags gåva. Om jag tilltros uppdraget har jag dessutom fått ett ansvar. Ansvar växer man med. Därför ska ansvar ges och inte tas ifrån. Uppdragstagare är den som vill sin utmaning. Ibland kan det vara så att den som får ett uppdrag inte tror sig om uppgiften. Men uppdragsgivaren har genom sin fråga utmanat och har i sin grundtanke en tilltro till den som får uppdraget. Denna tilltro betyder att den som får uppdraget kan vila i tilltron och därmed tänka - utmaning.

Att vara uppdragstagare  handlar inte om att ta något utan mer att bekräfta att uppdraget har bytt plats - ungefär som om jag skulle säga - jag antar utmaningen, uppdraget kittlar min förmåga och min vilja. Jag tar ansvar för detta och återkopplar sedan med min utvärdering. Om jag behöver stöd i mitt uppdragsutförande kan jag alltid återkoppla till uppdragsgivaren.

Så tänker jag om uppdraget att lära i skolan. Som lärare måste jag också modella att jag tilltror mina elever sitt egna lärande och sin uppdragsvilja och ansvar.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Eva

TACK! Precis det behövde jag läsa nu.... Klart jag ska ta uppdraget/utmaningen jag erbjudits!

2009-05-18 @ 22:03:40
Postat av: Anonym

Lycka till. Anne-Marie

2009-05-18 @ 22:20:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback