KANDIDATEN KOM OCH SÅG

Nu har jag bearbetat och vill gärna säga att den största behållningen jag fick, under den tid jag fick lov att se in i er vardag, var just den respekt dina elever har mot varandra, men mest för sig själva. De bär på en respekt för sig själva som lärande individer och har redan, i en sådan tidig ålder, insett att det de gör gör de för sin egen skull. Och det de gör har en mening.

Denna inställning har jag alltid saknat i de klassrumsmiljöer jag tagit del av. Många elever kan arbeta mycket flitigt, men ändå inte veta riktigt varför de gör det. Och just svaret på denna fråga, VARFÖR, tror jag är en av de viktigaste svar vi kan ge våra elever. Att sätta in dem i ett sammanhang, att ge dem meningen, att göra behållningen synlig. Utan detta svar kan den lärande individen aldrig nå sin fulla potential.

Tack

xxx



Jag talar om skolutveckling, visionerar om lärandet, funderar varje dag, tänker och grubblar. Jag behöver vittnen som ser, tar del av och bidrar med ögon, öron och egna tankar. Jag värnar mina elevers lärande, talar om lärandet och därför är det viktigt att mina ord faktiskt har innehåll. Jag tackar givetvis för orden och reflektionen från dem som kommer innanför klassrummets dörrar. Väldigt viktigt. Det är elevernas ansvar som ska utvecklas, ansvaret om och möjligheten att få utveckla sin förståelse.

Tack.
Anne-Marie


Anne-Marie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback