Sommarvidderna



Snart är det sommarlov.

För många lärare och elever betyder det avslut, avslut på årkursen, avslut på åren tillsammans. Det krävs en längre tid att knyta upp det band man knutit mellan lärare och elever. Jag tycker man talar alldeles för lite om relationerna i klassrummet. Vad det betyder att knyta an och vad det betyder att lämna en klass. Det är ett stort steg att få en ny lärare. Det är ett stort steg att byta årskurs. Det är stora kliv. Det betyder inte att det är sorgligt eller farligt utan mera att det tar sin tid att ta farväl av varandra. Vi reagerar också väldigt olika på avbrott och uppehåll. När hösten kommer och lärare kliver in i nya klassrum med nya elever är det återknytandet eller anknytningarna som görs.

Vi talar för lite om det. Alldeles för lite.


Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Anonym

Sitter just och plitar på mina avskedsord till sexorna som jag säger hej då till.

Det är en glad stund men också otroligt ledsamt. Man fäster sej.

Varje dag i tre år, det blir många timmar det. De har varit viktiga för mej, för min utveckling. Och det vill jag att de ska få veta.

Hm... plitar vidare

2009-06-07 @ 20:07:55
Postat av: LenaA

Själv ska jag knyta an till en 2-a i augusti. Känns spännande men jag tänker mkt på relationer mellan lärare och elever. Vi är olika och det är viktigt att minnas, vi behöver olika lång tid att lära känna någon.

2009-06-07 @ 21:05:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback