Nu? Genast?



Min redaktör är min pedagogiska handledare. Ja, redaktörer är utbildade lärare, skolledare, utvecklingstänkande och insiktsfulla - och goda pedagogiska bollplank.

- Vill du äta lunch? säger min redaktör.
- Nu? Genast? Absolut, skriker jag. Så från morgonlunkets kaffekoppsdrösande rusar jag in i badrummet målar upp ett läraransikte i en handvändning, vänder en parfymflaska i vasken, lockar till en hårtoffs som spretar iväg åt alla håll - och piff, paff, puff - färdig!

Ska knapra ord med gaffel och kniv. Mumsa i mig ett pedagogiskt dilemma med en soppslev. Röra runt i grytan med framtidsvisioner och gamla beprövade metoder.

Anne-Marie,

som tänker att det vore en rättighet för alla lärare att ha ett bollplank inom en annan verksamhet än det som är skola. Någon frågade mig - jag kan vara din mentor - då jag hade mina utvecklingstankar var min mentor från en helt annan yrkessfär - det var nyttigt att se sig själv en aning utifrån men nog så viktigt för den inre verksamheten. Så tänkte jag.

Kommentarer
Postat av: LenaA

Tror jag nog också. Men som ny lärare är man bara tacksam om någon kollega har tid och lust att vara mentor ett tag framöver. Jag har tur, tror att det kommer att bli bra.



Smaklig spis såhär i efterhand

2009-06-18 @ 15:30:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback