Hur ser framtiden ut?



Någon frågade mig

Hur ser din framtid ut?

Min framtid är min framtid.

Den närmaste framtiden torkar jag försiktigt av mig mina bittra erfarenheter, polerar fram det som var roligt, glatt och framtidsutsiktande, letar efter en och annan vision som ligger och skräpar som en oslipad diamant i ett alldeles för outforskat hörn, tvättar utsiktsfönstren blanka, tvingar gamla fotspår in på nya små slingrande stigar, letar i portmonän efter slantar att singla, torkar mina ansiktsrynkor släta, viftar med nakna tår i sommargräs och havsstrand, pillar ut kärnor ur kunskapsäpplen för att skapa nya äppelträd, tänker på Ellen Key, tänker på Vygotskij som ropar från sin kunskapshimmel att allt är inom möjligheternas ram ... om man vågar utmaningarna.

Jag tror på solen. Jag vet att en trappa väntar på mig vid ett skogsbryn, jag vet att kaffe serveras i vackra koppar givna av omtänkare, jag vet att regn betyder växtlighet, jag längtar till en himmel som är alldeles fantastiskt tillåtande och hög. Om den är blå är det vackert, om den är grå så går jag inomhus. Men jag går barfota på alla golv.

Så ser min framtid ut.
Den allra närmaste.

Anne-Marie


Kommentarer
Postat av: Sara

Så underbart skrivet. Jag suger åt mig inspiration och önskar din framtid lycka. Önskar framförallt ett underbart och energigivande här och nu.



Har du hört något om denna skola?
http://www.strombackfolkhogskola.se, hittat drömutbildning där, funderar på om någon vet något.. :)

2009-06-10 @ 10:20:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback