Idag har jag pratat med...




Jag började dagen i det tysta.

Sedan pratade jag mig ut i det fria.
Tog kameran med mig...

1) Pratade med en frisör av den riktigt gamla sorten - får jag fotografera dig i ditt arbete - Det fick jag.

2) Gick in i en specialbutik för barnböcker, sådana måste vårdas ömt, och där erbjöd jag mig att gratis föreläsa för föräldrar om vikten av att läsa högt för sina barn. De nappade.

3) En gammal skoaffär med gamla riktiga skor i, etablerad 1931, anorna låg både i golv, väggar och skornas sulor, samt de råd den något äldre butiksinnehavaren gav mig då jag frågade  - Ge mig ett tips från trettiotalet...

4) Min naprapat, under det att jag behandlades, behandlade jag henne med allsköns historier. Då vi skiljdes kramade vi om varandra. Ska dit igen. Mina muskler har fått stryk.

5) Nummerupplysningen, Där var jag kort i tonen för jag tycker de är så intjänande vänliga och långsamma, jag sa helt sonika - jag vill ha telefonnumret till den restaurang jag ska äta på ikväll - Åhå, jaha, nähä, och var, jasså där, det kostar pengar för varje ord, och nähä, det kan jag inte stava till, hur stavas det... och då blir jag en aning trött.

6) Tanten i pressbyrån: Jag sa helt enkelt - Du, förlåt, jag lät så grinig då jag sa - 2 biljetter... och då sa hon att jag inte alls gjorde det, men jag tyckte bestämt att jag lät en aning grinig, för jag vet hur glad och vänlig jag kan låta. Det slutade iallafall med att jag önskade henne en gladare dag. Då log hon.


Nu ska jag vila rösten en aning. Den har också åkt på stryk.
Anne-Marie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback