Almedalsmöten och lärarfortbildning



Det är nog det bästa med Almedalsveckan - alla möten. Det är vi rörande överens om-vi som är här. Det betyder korta samtal och fördjupande diskussioner. Det betyder glimtar och hejsan-svejsan-möten. Seminarierna är många och utbudet stort och brett. Lärarnas Riksförbund har haft flera mycket intressanta seminarier, Fryshuset likaså, Lärarförbundet har verkat ute och intervjuat folk om skolan, och jag och Öpedagogen har haft innerliga samtal om skolutveckling och skola i stort. 

Jag är min sista arbetsdag här - och därefter blir det vila över.
Jag föreslår att man framöver funderar över hur lärare kan få göra sin fortbildning under Almedalsveckan. Här finns allt. Jag kommer lista en programtanke här på bloggen. Jag har haft mycket fortbildning, fördjupning och lärande för egen del, vilket jag betraktar som en stor ynnest. Det är också viktigt att lärare får komma ut i helt andra verksamheter för att förstå hur skolan är en del av ett större sammanhang.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Killfröken

Jag håller helt med dig!

Både som medborgare och särskilt som lärare är det otroligt värdefullt att besöka Almedalsveckan.



Någon (Bodil Jönsson?) beskrev en gång lärarens uppgift som att man bär "sammanhangsskaparens mantel". Förutom att det är otroligt vackert så är det tänkvärt. Hur kan vi skapa sammanhang om vi inte med jämna mellanrum sätter oss in i andra sammanhang än de vi brukar?

Postat av: annemarie

Japp - jag tycker andra sammanhang börjar bli en bristvara i skolan. Det blir inte bra om vi inte skolas in i andra verksamheter och tänket i dessa. A-M

2009-07-06 @ 01:10:43
URL: http://annemariekorling.blogg.se/
Postat av: skapasaker

Ja! Vilken bra tanke!

2009-07-06 @ 23:42:32
URL: http://skapasaker.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback