BLOGGARE - BIBBLARE!



Efterlyser Biblioteksberättelser och Bibblanhistorier!


Låt oss skriva om våra biblioteksminnen, nyupptäckarandor, äventyrslustar och samtidigt värna den rikedom som göms och glöms - BIBLIOTEKET!

Sprid denna tanke - länka hit och dit - koppla samman varandra! Skriv litet, skriv mycket, skriv här, skriv där och lyft upp den pärla som biblioteket är!

Anne-Marie,
som gärna länkar till var och en som skriver!

1) MATTIAS SOM VAR LITEN OCH LÄSTE PÅ BIBLIOTEKET

2) ÖPEDAGOGENS BIBLIOTEKSBERÄTTELSE

3) EN HJÄLTINNA HYLLAR BIBBLAN

Kommentarer
Postat av: Magda

Tack för ljuvlgt blogguppslag! Jag förvirrade mig visserligen i minnets labyrinter, men... ;)

Postat av: Anne-Marie

Tack Magda. Bra att sätta igång minnen in i något minnesvärt. A-M

2009-01-31 @ 16:29:29
URL: http://annemariekorling.blogg.se/
Postat av: Marie

Bibblanhistoria a lá 1980 - 2009 finns nu att läsa på min blogg ;D

2009-01-31 @ 20:03:55
URL: http://www.opedagogen.blogspot.com
Postat av: Carina

Binloiteket, andningshålet, platsen där jag kan få nytt syre i min fysiskt instängda tillvaro som ensamstående trebarnsmamma. Jag hittar ögon- och örongodis tillsammans med/för barnen och till mig själv söker jag böcker om en större värld. Om ensamseglingar, om resor till lands, om människor som får uppleva sällsammma händelser. Jag fortsätter att som vuxen göra det jag mådde bra av att göra som ensamt barn, läsa mig bort ifrån den omgivning som inte var jag.

2009-01-31 @ 21:11:52
Postat av: LenaA

Jag har inte någon egen blogg, jag lånar lite utrymme hos dig Anne-Marie.



För mig har bibblan betytt en MASSA.

Min mamma är döv och jag fick böcker lästa av mina äldre systrar, vilket för mig nog blev en sporre, jag ville också kunna läsa sådär bra och SJÄLV! Hur det sedan gick till, ja det vet jag inte. Men det gick.



Bibblan är en historia för sig, jag älskar bibblan! Eller biblioteket som jag säger nu för tiden. Jag använde bibblan både som sagoberättare och som lånare, för då jag var barn så läste man. Så var det bara. I alla fall omkring mig. Böcker till jul och födelsedagar, resten lånade man på bibblan. Vilken skatt!



Idag lånar jag fortfarande, tycker att det är ett viktigt statement, att vi fortfarande behöver bibliotek. Jag är så tacksam för att man kan gå in och ta med sig böcker hem, man kan välja en hel hög att ta med. Visserligen måste de lämnas tillbaka, men det är fint att dela. Därför lånar jag fortfarande böcker, även om jag också köper en massa böcker nu mera. Men det är något helt annat.



Tack för lånat utrymme.

/LenaA

2009-01-31 @ 21:13:43
Postat av: Anne-Marie

Vilka fina berättelser. LenaA du behöver inte låna utrymme - du har tagit det och det är så det ska vara. Ta plats här! Underbart att du gjorde det. Anne-Marie läser och är glad.

2009-01-31 @ 21:15:43
URL: http://annemariekorling.blogg.se/
Postat av: eva-marie

Härliga inlägg du länkat till! Kram

2009-01-31 @ 23:18:55
URL: http://www.metrobloggen.se/evam

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback