På humör






På humör, säger man ibland.
Det brukar omslutas av ordet inte.
Man är inte på humör.

Då undrar jag - var sitter avstängarknappen till humöret?
Man är alltid på något humör oavsett man vill det eller inte.

Jag är på humör.
Men vilket håller jag för mig själv.
Något privatliv ska man väl ändå unna sig.


Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Anonym

.....och alltid visar man humör. Olika beroende på vilket humör man befinner på. Humöret pendlar likt klockans pendel. Det är så underbart att vi har valfrihet även när det gäller humöret. Privathumör och offentligthumör.

För många ungdomar är det säkert förenat med stor anspänning att behärska humöret så att det passar vuxenvärlden.

För många vuxna är det också svårt att anpassa sitt humör.

Hemska tanke, det finns människor med humör som leder till psykiskt och fysiskt våld.Dessa humörsmänniskor saknar hjärnans "modereringsknapp". Humöret rinner över och ut i våldets upprörda hav.I det hav där vågorna frustar likt vitskummande fradga. Så är mina tankar kring humöret och dess svängningar.

Önskar dej känslan av välbehagshumör.

P

2009-08-29 @ 09:33:28
Postat av: Anonym

Tack Älskade P,



Du skriver alltid så klokt att jag önskar att jag fick följa dig på din alldeles egna blogg. Jag har en stor portion välbehagshumör i mig idag.



Det är hemskt med humör som går överstyr... och de farligaste tycker jag personlig är de ord som kan slungas ut och fram då. Verbal abuse - säger man i utlandet - verbal misshandel säger vi i Sverige. Det är alldeles för tyst kring den formen av misshandel. Alldeles för tyst. De slagen gör ondare än alla yttre blåmärken. De tar år att radera ut och återsända till utgivaren.

Men de andra humören tycker jag vi ska orda stort och brett om - de ska inte förminskas. De ska förstoras även i det lilla.

A-M

2009-08-29 @ 13:03:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback