Mitt dagliga kaffe - giv mig idag!



Det har varit full rulle hela dagen.

Då jag slog mig ned i fotöljen kom några elever springande med kaffe (jag har inte bett dem, de överraskar sin fröken, och nästan dagligdags, jag brukar överraska dem också men inte med kaffe). Jag får också ett litet brev med en kaffehälsning. Det här brevet fick jag hjälp att tolka: Var det ett bra meddelande måste jag fråga? Såklart det var svarade eleverna. När klassen gick ut hörde jag någon säga:

- Det är inte Anne-Maries fel att skolan är så här. Det är inte Anne-Maries fel att det finns matematik. Det har någon annan hittat på!

Det är en vacker lojalitet. Men faktum var att just den uppgift vi nu gjorde - den hade jag hittat på.

Anne-Marie,

som skrattar gott, så gott!

Kommentarer
Postat av: Malin

Det är bara vissa lärare som kommer undan med att dricka kaffe i klassrummet eller "under arbetstid". Vad det beror på är en väldigt stor fråga som man kan roa sig med klura över. Jag är dock inte förvånad över att Anne-Marie kommer undan med kaffedrickandet och heller inte förvånad över att eleverna vill hämta det åt henne. Det handlar om att ge och då brukar man få tillbaka.

2009-08-27 @ 19:09:05
Postat av: Anonym

Det ÄR en bra fråga Malin. Vi har ju diskuterat den några timmar du och jag. Jag tänker så här;

Nej man ska inte dricka kaffe i klassrummet. Man är där i sin profession och man har rasterna att dricka sitt kaffe på. Men ibland, och alldeles för ofta hinner jag inte dricka kaffe alls, inte ens gå på toaletten, och då kan jag behöva några droppar av det där kaffet precis innan eleverna kommer in, då kan jag ha kaffet med mig... och .... men samtidigt gäller det ju också för eleverna. En del elever har missat frukosten och kommer med en macka i en påse, och självklart får de äta den i klassrummet. Om jag inte gör samma sak mot mina elever utan tar mig friheter utan samspel eller omvänd förståelse tycker jag fenomenet är förkastligt. Det fina i kråksången - då jag presenterade mig för mina elever så upphöll jag mig vid kaffet - och spelade upp någon vimsig lärare som genast blev en alert lärare efter en kopp kaffe - detta minns mina elever. Att jag får gåvor i form av kaffekoppar är kanske inte heller så konstigt... detta med kaffe... Må gott - och i de minsta frågorna syns den största pedagogiken - så tänker jag alltid. Inget ska vara omedvetet. Allt ska tänkas noga igenom och eventuellt förkastas eller utvecklas. Kaffet inte undantaget. Anne-Marie

2009-08-27 @ 19:15:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback