Idag har jag varit på skolletarupptäcksfärd!



Idag har jag sökt efter skolsaker:

Jag tänkte ut lite nya skoltankar...

* barn är nybörjartrafikanter på väg till skolan!
* Föräldrar, åh så många gammelminnen de bär ifrån sin egna skoltid då deras barn börjar i sin skoltid.

Jag hittade några fantasiska personer jag fick möjlighet att lära av och genom:

* en fantastisk matematiker som jag lärde mig väldigt mycket av under en oändligt kort tid. - Aha, sa jag förvånat, över ett nytt matematiskt tecken jag aldrig hade stött på under hela min matematiska utbildning. Här fanns den i en gymnasiebok för esteter. Då jag är en estet förstår jag inte hur jag missat detta fantastiska tecken. Återigen - är jag utbildad under Hej-matematik-genomförandet, så har jag mycket att ta igen då jag själv sa HEJ-DÅ-MATEMATIK under samma period.
 

* jag fick hälsa på en utvecklare-och-utbildar-tänkare. Jag sa hej, och absolut inte hej då, utan mer... hej igen tycker jag!

Jag lärde mig:

* att de yngre läkarna har andra frågeställningar än de jag mötte som barn. De läkare jag mötte som barn hade inte så många frågor att ställa till mig som barn, mer till min mamma eller pappa, som inte hade någon aning om var i mig det gjorde ont, eller om febern var besvärlig, eller om jag drömde mardrömmar om nätterna eller något annat i den vägen. Nu frågar de yngre läkarna så fina frågor, att jag blir rörd och visar att jag fortfarande kan vifta med tårna. Det tyckte jag personligen var stort lärande för mig idag.

* Jag hälsade på hos regeringen. Det var också intressant. Så vänligt på något vis. Jag fick en kopp kaffe. Den drack jag upp under det att jag faktiskt fick se på plats att de arbetade, och det ganska så hårt!

Språkligt lärde jag mig detta:

* att förkortningen BB inte betyder att man är på barnbördshuset... utan i ett annat sammanhang kan det betyda något helt annat. Detta med förkortningar och hur jag förstår dem? Förkortningar är väldigt beroende av kontexten.

* Jag hjälpte tre spanjorer språkligt. De ville till Gamla Stan och var nästan där, ungefär en bro ifrån. De behövde inte ta taxi förklarade jag och visade med hela min hand, arm och lite kroppslig lutning mot Gamla Stan som tronade där på alla sätt och vis alldeles intill oss.

Anne-Marie






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback