Felix Körling har trallafton 1911




Alltså läs annonsen...

Vilka underbara ord:

TRALLAFTON   -   Föregångaren till Allsången?
OFFENTLIGA NÖJEN - Jo jo - det är inte dåliga saker det.
FRIKORT GÄLLA INTE - Nä nä - här är det bara att punga fram med de femtio öre som detta offentliga nöje kostar.
För säkerhetsskull så skriver man i annonsen att det är SERVERING SOM VANLIGT. Det blev nog en helfestlig kväll. För någon repris gavs inte.

Jag gillar användandet av de icke konsekventa punkterna, kommatecknen och allt det där som vi inte längre ser i annonser. Jag gillar de där händerna som riktar uppmärksamheten mot det verkliga höjdpunkten. Om händerna inte fanns där så skulle det kanske vara en aning svårt att förstå att ... här blir det trallande av.

Ja, kära farfar, jag ärvde trudilutten av dig!
Det är jag evigt tacksam för, och TRALLAFTON - absolut! Jag är med.



Farfar Felix Körling syns i den lilla runda infällda bilden.

Anne-Marie,

som tusen, tusen gånger om tackar min gode vän
Mattias på Piratförlaget för hans  fantastiska insats att hitta saker och ting om min farfar. Detta kom alldeles nyss via hans mobil. Vilken teknik egentligen. Från 1911 till mitt köksbord med några knäpp och siffror... egentligen fattar jag ingenting alls.


Kommentarer
Postat av: Birger Bring

Vet inte om Du fortfarande läser inlägg i denna gamla blogg.



Vi (några musikanter i Kristdala) tänkte låna iden om trallafton. På Palmsöndagen anordnar Kristdala församling Körlingafton i församlingshemmet.



Felix var ju född här. Visserligen flyttade familjen till Ystad när Felix var liten men hans bror Sven har i sina memoarer berättat om hur familjen tillbringade somrarna i Kristdala hos farföräldrarna och mormor. Felix berättar ju om hur melodin till tre trallande jäntor kom till en sommarmorgon och hur han först när han kom hem skrev ren den. Var det i Kristdala han fick inspirationen?



Birger



Birger

2010-02-04 @ 17:25:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback