ONÖDIG INFORMATION
Anne-Marie
Från min tid som tågstädare minns jag känslan av att komma in på en toalett som blivit allt äckligare och där besökarna försökt avlägsna sig allt mer från innehållet i skålen.
Där kanske skylten hade gjort nytta?
Annars är den s.k. "trattaturen" (det var många torrklosetter på tågen) en bra inskolning i vuxen- och arbetslivet.
Rent fysiologiskt är väl den vänstra metoden att rekommendera? Därför var/är ju "ståtoaletter" eller "hål i golvet" bättre om man vill förebygga förstoppning och minska diverse läkemedelsanvändning! Men det vill vi ju inte i vår moderna tid?
"Onödig" "Pröva nåt nytt" - Var satt skylten?
Vi har faktiskt tvingats ha en lektion i "toalett-kultur" på vår skola/arbetsplats. Städerskan hade upptäckt att det fanns fotspår uppe på toaringen och blött runtikring. Nyanlända flyktingar som balanserade däruppe... så svårt det måste ha varit att hålla sig kvar på den kupade ringen... så konstiga de måste tänkt att vi var..
Lyssnade på en föreläsning av Ingela Olsson som jobbat med invandrare i många år. När hon frågat några somaliska flyktingar om fördomar om svenskar så svarade de under mycket fniss att "Det sägs att när svenskar går på toaletten så torkar de sig därbak med papper och sedan tvättar de BARA händerna ASG - men det tror vi ju inte kan vara sant..."
Man gör det som är rätt utifrån sin egen kulturellt-funktionella bakgrund och uppfostran..