LÅNGFREDAG




Avslutad är en bok jag läst. Jag trodde länge att den skulle öppna sig mer men mot slutet slöt sig innehållet om sig själv. Satte punkt för min begreppsvärld. Jag letade efter en fortsättning, andra böcker av samma författare, men det stod inte att finna. Då jag läste den sista raden insåg jag att jag haft boken i mitt liv länge, och författarens ord förtrollat mig, förälskat mig, berusat mig  - men där den sista punkten sätts - bryts förtrollningen. Boken är slut. 

Det sägs att boken inte är ett mästerverk, utan mer skriven utan tanke, mer som tidsfördriv, inget av värde. Jag tänkte att jag aldrig läste boken slarvigt eller tänkte om den som bortkastad och värdelös. Nu vänder jag och vrider på boken, funderar om det är fel på läsaren eller författaren, eller om det är så att det inte finns några fel att söka. Det handlar kanske bara om språkbruk.


Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: majvor

Som i bruk av språket? Söka kommunikation?

2009-04-10 @ 22:07:17
Postat av: Anonym

Människan söker alltid att förstå, ingå i sammanhang och kommunicera det man förstår utifrån det man tänker kring, så funderar jag, en bok är ju ett kommunicerande kärl... och jag vill förstå... men förstår inte. A-M

2009-04-11 @ 05:38:50
Postat av: majvor

Omläsning vid ett senare tillfällen när "språkbruket" (undermedvetet) smält in i det egna...

2009-04-11 @ 13:59:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback