I TV IDAG - MIN LILLA KLASS OCH JAG

Min lilla fyra  och jag är på TV idag.
Klockan 17.00 i TV2 - I LOVE SPRÅK!

Anne-Marie


Kommentarer
Postat av: Marie

Jag har satt alarmet på min mobil. Trots sol och värme ska jag sitta framför TV:n kl. 17 :D

Postat av: Anonym

satte också alarmet:)

2009-04-12 @ 17:53:25
Postat av: LenaA

Fy, jag missade det men har sett klipp ifrån programmet. Du har tidigare visat i bloggen hur du går till väga för att "lästesta" elever, det blev bara mkt tydligare. Vilket smidigt sätt! Det kändes dessutom väldigt engagerande för eleven också, genom att hon själv kunde välja vilken text hon ville analysera (har jag uppfattat det rätt,att de själva väljer text som ska analyseras? Brukar de variera texterna?).Nä, måste se reprisen på tisdag.Fortsatt glad påsk!

2009-04-12 @ 18:42:11
Postat av: Mats

Det var ett lugnt och inspirerande program. Även om barnen var starka personligheter kändes det som om tankarna är generaliserbara och det var bra att den andra läraren kunde dra de parallellerna till gymnasieskolan.Mest spännande tycker jag nog att anslagets betydelse är - hur många samlingar och lektioner är döda innan de börjar?Tack för din generositet!

2009-04-12 @ 23:01:10
URL: http://lumaol.wordpress
Postat av: Anonym

Hej - förlåt en korrigering - lästesta - jag är av naturen helt allergisk mot tester - förlåt min anmärkning - test är något jag inte genomför - detta kallar jag en läsanalys - och det är eleven som vill ha den - jag har en lista i klassrummet där eleverna skriver upp sig - den brukar bli lång, lång, lång - för de vill veta att deras läsning utvecklas.

Mats, det är en generell tanke - jag har tröttnat på samlingar som inte anger tonen för dagen, jag vill ha en tydlig början, och en avnavling från hemma till skola - och en tydlig avslutning - så eleverna får en känsla av - Ja - nu börjar vi med detta, Upprop och sådant kan läraren ägna sig åt vid sidan av - pricka av närvaro likaså - men det är viktigt att man noterar att man saknar personer som inte är där... Anne-Marie

2009-04-13 @ 08:03:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback