ENGELSKAN i klassrummet



Det är roligt med språk. Och viktigt. Varje dag något nytt. Språk är nyttiigt med andra ord. Man kan faktisk känna sig välklädd i sitt språk. En slags språkdräkt.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Kersti

Språkdräkt :). Språkbruk bruket som kittar oss samman, vi som delar samma språk.

Postat av: thord wiman

Hallå där!



Eller uppleva sig obarmhärtigt avklädd om det egna språket inte bär.

En sådan här urtjusig, tät och färgrik, sammetsmjuk språkdräkt skulle ju finnas till uthyrning nere på hörnet...att lite snitsigt nonchalant kasta över axlarna som en fotsida, magisk, djupt purpurröd sagomantel med ordens alla möjliga och omöjliga hemligheter insydda i tyget - men tyvärr, i verkligheten får vi själva med sönderstungna fingrar tråckla på vår egen språkdräkt bäst vi kan genom hela livet.



Viktigt arbete. Mödosamt men roligt. En god pedagog en guldgruva. Dräkten måste sys för hur roligt och utvecklande är det att gå genom livet i en evig stum pantomim?

Språket har en grundläggande betydelse för identifikation (det här är ju jag hörrni...), självkänsla och möjligheten att ta sin plats, modella en realistisk kompassriktning mot framtiden.



Språka - men också förmågan att kunna lyssna. Allt hänger ihop och utan ett eget språk - vem är man då?



VEM du är tänkte jag på under genomläsningen av inlägget här ovan ovan...



Fullgod ställföreträdare för barn,, ett vasst språkrör med utmejslade visioner och med en röst och ett ord som tas på "allvar" av barn och vuxna!



Tänkte också på den passande devisen ovanför den öppna spisen i Ellen Keys villa "Strand" där så sagolikt fint belägen i Ombergets sista lutning innan det övergår i strand och sjö, östra Vättern.



Devisen som sammanfattade Ellen men även Anne-Marie.



"Accende et arde". Tänd och brinn.



En både lång och god hälsning från thord.





2008-09-10 @ 20:28:19
Postat av: annemarie

Åh - så vacker Thord, så vackert. Jag famnar dina ord med mina läsande ögon. Men så är det - alla har rätt att gå ordrikt klädda.

Kersti - tungvrickarsvängande du, hej och hå, vilka språkkläder ni bär.

Anne-Marie

2008-09-11 @ 06:44:18
URL: http://annemariekorling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback