VÄGEN TILL SKRIFTLIGA OMDÖMEN, medveten reklam



Nu är bokomslaget klart, baksidestexten skriven och förlagets första annonsering synliggjord. Jag måste givetvis göra reklam för boken här på min blogg. Ni som följt mig under sommaren vet hur jag skrev från morgon till kväll under sommarens alla dagar. Det är en märklig känsla när processen börjar bli en självständig produkt och ett synbart resultat. Då jag skrev tänkte jag på min process, den tilltro min förläggare visat mig och uppdragsgivit mig, och hur jag tampades med innehåll, vad att skriva om, hur att skriva om detta vad att skriva om, och diskutera detta med människor runtomkring mig, sikta mot ett strävansmål, och slutligen få mitt manus godkänt. Ja, hela denna process är formativ och boken är resultatet, dvs ett summativt resultat av den kunskap jag processat.

Jag värnar barnet, det enskilda barnet, knyter an till barnkonventionen, och min bärande tanke är att - bedöma i elevens tjänst.Om ni köper boken är jag öppen för alla former av diskussioner vilka kan bidra till att vi lärare utvecklar vår förmåga att kommunicera samt utveckla vår lärarprofession. Ett första steg kan vara att aktivt och medvetet börja tala om strävansmålen.

Anne-Marie

Beställningsnumret är 622-9442-7 och priset är medvetet lågt - 98 kronor.

Eftersom detta verkligen är reklam för Vägen till Skriftliga omdömen gör jag det fullt ut; här är en beställningslapp.


 

Kommentarer
Postat av: Anna - lärare för nyanlända

En viktig bok! Som jag självklart kommer att köpa.



//Anna

Postat av: Anonym

Anna - lova att hålla kontakt med mig kring innehållet, hur du utvecklar din lärande och ditt utvecklande av din profession, vad du anammar, vad du inte förstår... jag är öppen för gensvar... Anne-Marie

2008-10-31 @ 08:27:40
Postat av: Camilla

Äntligen fick jag se den! Och jag kommer att köpa den, kanske redan idag. Lyllos dina elever A-M, som har en sån förberedd fröken!

2008-10-31 @ 09:15:26
Postat av: Mats

Äntligen - för en gångs skull gillar jag oblyg reklam!



Jag gillar bilden!

2008-10-31 @ 10:05:29
URL: http://lumaol.wordpress.com/
Postat av: Anonym

Den är inte riktigt klar ännu... och Mats, tack för ditt kreativa motstånd i processen. A-M

2008-10-31 @ 11:34:33
Postat av: Marie

Haha - det är väl lika bra att du brer på ordentligt när du ändå håller på. Skämt och sido - vilken intressant bok, den ska jag absolut beställa. Det är ju detta vi har diskuterat hela höstlovet så denna bok kommer att bli en intressant pusselbit i mitt ännu inte helt klara pussel vad gäller skriftliga omdömen. Tack för att din tankstation är öppen 24 timmar/dygn. Är det kostsamt för dig att alltid ha öppet, ta emot pedagogiska kunder och serva dem med allehanda ting?(fniss.

2008-10-31 @ 16:52:01
URL: http://opedagogen.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Hej Marie, jag måste få lov att göra reklam. Jag tycker det är svårt, men faktum är att jag skrivit en bok jag tycker är mycket angelägen. Barns rätt är något jag värnar och jag tycker inte att eleverna kommer in i diskussionen på ett värdigt sätt. Min bok sätter nog professionen i fokus, och elevens bästa i centrum. Jag uppskattar att du ser mig som ett jouröppet pedagogiskt forum. Du bidrar till debatten och tänket. Allt gott A-M

2008-10-31 @ 17:21:42
Postat av: Kersti

Grattis! Jag tror jag beställer, en faktiskt. Måste få se den i verkliga livet. Jag gissar att innehållet är lika fint som omslaget. /K

2008-11-01 @ 10:34:38
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: asapasa

En viktig bok som kommer att ha stor betydelse för vår lärargärning. Grattis förresten, vilket fint omslag du har gett boken. Jag vet med mig själv att jag måste bli bättre på att dokumentera för att på ett bättre sätt konkretisera elevens kunskapande.

Jag vill också bara säga att du ska vara väldigt stolt, det här är stort.

2008-11-01 @ 11:03:53
URL: http://www.asapasa.wordpress.com
Postat av: Anonym

Tack. Tack. Jag är lite stolt. Tack mina läsare!

Anne-Marie

2008-11-01 @ 11:15:06
Postat av: Sara

Yej! Vad bra, den här boken behövs! Tack Anne-Marie :)

2008-11-01 @ 12:13:15
URL: http://sarasbetraktelser.blogspot.com
Postat av: MArie

Hej.

Försökte idag beställa boken på Bonniers utbildning men de vet inte vilken bok jag pratar om??? Vad är det som blivit fel??? De frågade om jag verkligen var på rätt förlag? Hmmm kanske du kan säga varför det inte går att hitta den?

2008-11-03 @ 12:00:09
URL: http://www.opedagogen.blogspot.com
Postat av: Marie

Du har uppmanat oss bloggläsare att ställa frågor - här kommer en: Hur ser dina IUP ut som du skriver för varje enskild elev? Jag är inte så intresserad av formen, utan av innehållet.

2008-11-26 @ 08:52:51
URL: http://www.opedagogen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback