RESA TILL RESA FRÅN



Det finns resor som skiljer sig från andra resor. Det är inte resor som har med avstånd att göra. Utan resor som har med till och från att göra. Att resa till någon kan ta dagar... och kännas som ingen tid alls. Man reser till. Men man kan resa ifrån någon som är alldeles intill. Den resan kan tyckas vara oändligt lång, timslång, evighetslång. Man reser ifrån. Fast man önskar att man reste till. Avstånd är relativa. Resor också. Allt är relativt.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Kersti

man kan ändra riktning och resa inåt också. de kan vara den längsta resan av alla. Och kanske den mest strapatsrika med för den delen.

Postat av: studentmorsa

Min resa igenom den tuffa vardagen i en bildfrökens liv är inte rolig. Tar efter efter en god omtyckt outblidad "bildlärare" som har låtit eleverna ha "fritt" stora delar av undervisningstimmarna. Jag ställer krav och är obekväm och har haft många diskussioner istället för undervisning med elevgrupper som säger att jag har "förstört bilden" för dem och att det var roligare förr. Hoppas jag hittar hem snart . . .

2008-10-14 @ 22:20:29
URL: http://blogg.passagen.se/studentmorsa
Postat av: studentmorsa

En annan sak: Hörde på radion förra veckan att en elev hade skickat en fråga till Reinfelt: "Tycker du att vi ska lära oss rövarspråket i skolan?" - Han svarade: "Jag tycker att lek ska ni hålla med på fritiden", ungefär så var svaret. Min sjuåring har precis lärt sig rövarspråket i skolan för att förstå det där med vokaler och konsonanter. Ingen lätt historia. Men med hjälp av rövarspråket så förstod hon och nu kan hon hålla reda på både vokalerna och konsonaterna. Undrar om Reinfelt vet vad skillnaden är?

2008-10-14 @ 22:26:46
URL: http://blogg.passagen.se/studentmorsa
Postat av: Anonym

Ja, rövarspråket... det lärde jag mig aldrig. Men visst skrev Astrid Lindgren om det i Mästerdetektiven Blomqvist. A-M

2008-10-15 @ 06:59:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback