GLÄDJE OCH TILLIT hos en liten en!



Det lilla barnet läser av sin omvärld. Är den tillåtande så tillåts barnet vara just som det är. Det viktigaste för ett litet barn är att man aktivt och medvetet deltar och ser. Seendet är det absolut viktigaste. Jag ser dig! Det behöver för övrigt alla människor. Bli sedda! Glädjen är spontan och sann!



Tillit. Det lyser om tillit i detta barns ögon, Det är det vackraste man kan se hos ett barn. Tilliten till de vuxna. Och återigen - det är vi vuxna som ansvar för mötet och kvaliteten i dessa möten. Barn är inte ansvariga för det. Men de samspelar ständigt med oss och vad vi signalerar.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Marie

Apropå ögon - fick ett mail av en förälder för en vecka sedan. Eleven hade kommit hem och sagt: Idag har det varit så jääääääääääääääädrans roligt på engelskan och det hade lyst i elevens ögon av glädje när eleven berättade. Det kändes då som vårt engleska möte hade innehållit både kvalitet och tillit.

Postat av: Ann

och inte bara tillit, det lyser av liv och glädje och jag blir så glad när jag ser barnets ögon...ja det finns hopp och må det bevaras.

2008-10-19 @ 18:24:10
URL: http://livsbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback