SMS om ansvar och lärande

Jag vill och verkar för att elever ska ta personligt ansvar för sin utbildning. De ska förstå hur de är bedömda, hur jag bedömer dem, vad som påverkar deras utbildning, hur de kan göras delaktiga, varför de ska göras delaktiga, hur de ska se sin lärande utveckling... och jag modellar detta jämt och ständigt. Det är lärarens roll tänker jag. Mitt sms i fickan. Det kommer denna vackra regniga fredagseftermiddag, skolan har slutat för länge sedan, det är helg i skolsverige: 




Det är så här det ska vara.
Eleven går i årskurs fyra.

Anne-Marie

LUS - Läsutvecklingsschema - hela min kommun lusar eleverna. Jag skriver något om läsutvecklingen varje dag. Eleverna är mycket delaktiga i detta arbete. Ska vara det. Transparens kallar jag det.

Kommentarer
Postat av: Ann

Så härligt och jag förstår din glädje...och så gott att få ett sms om det...och så blir jag lite förvånad samtidigt att eleverna har ditt mobilnummer, är inte det ovanligt? Tänker på sådant man hör lite här och var till vardags om hur viktigt det är med att inte komma för nära, visserligen oftast i den verksamhet jag arbetar i. Personligen tror jag inte på det där med att hålla stort avstånd utan tror att man kan vara nära utan att vara för nära, låter kanske lite flummigt och det handlar nog mycket om hur man själv är och var man drar gränsen.

Blev i alla fall nyfiken på hur du ser på det i skolans värld.

Postat av: Kersti

Det är inlägg som detta so gör mig varm ända ner i tårna.

2008-11-14 @ 19:28:40
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: annemarie

Hej Ann,

Jag har aldrig tänkt på det. Kanske för att jag inte någonsin haft problem med det. Anne-Marie

2008-11-14 @ 19:30:03
URL: http://annemariekorling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback