JAG STRÄVAR...



Jag har föreläst i många år. Många år. Jag tror jag har föreläst i 8 år nu. Om lärarens profession, om klassrumsorganisation, om lärande förhållningssätt, om bildpromenader, om kiwi, om ... jag tror ibland... om det inre arbetet i klassrummet. Jag ser mig sällan utifrån. Ser däremot ut mot er jag föreläser för och till. Jag är också tacksam för gensvar jag får och ges via mail, sms och verklig kontakt där jag är. Jag är egentligen bara på väg mot strävansmålet. Det att tänka på vad professionen lärare är och vad själva uppdraget lyder. Hur gör jag där jag är och för vem gör jag det. Jag har ett perspektiv som jag tänker oftast på - den är eleven. I bestämd form. Inte eleverna i obestämd form.

Nu reser jag iväg som gäst till ett Europeiskt sammanhang - Teacher Design School. Innan jag ens fått lyssna och delta antar jag att jag kommer känna mig mycket hemma. Jag återkommer givetvis under resans gång... vad är en lärare i framtiden? Hur ser skolan ut i framtiden? Vad gör elever i framtiden? Jag är här och nu... men blickar ständigt över alla gränser. Det är mitt nyfikna jag som tittar fram. Jag hungrar också efter utveckling. I positiv anda.

Anne-Marie,
som tackar Christer för att du lyssnade, sände mig bilder och fotografier, och för att du en gång var min lärare och inspiratör. Det är stort. Tack!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är verkligen inspirerande att läsa dina tankar. Du är en förebild för lärande. Tänk vad dina elever kan var lyckliga som fått just dig som lärare. Vilken lyx !!



Stor kram /Lussiana

2008-11-09 @ 07:18:21
Postat av: Anonym

Tack Lussiana... Tack, Anne-Marie

2008-11-09 @ 09:31:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback