DAGENS ENGELSKA ORD




En elev hade till mål att lära sig ett engelskt ord varje dag. Jag gillade idén så jag frågade resten av klassen om de ville göra samma sak. Det ville de.


Så igår lärde sig mina elever en hel drös ord som de ansåg sig behöva kunna. Om ni gör det här i era klasser så var lite varsam med lärarens förhållningssätt. Låt eleverna ansvara för sina ord, kontrollera inte att de kan sina ord, utan låt orden verka där de verkar - alltså -  lita på elevens vilja att lära. Det räcker så.

Anne-Marie

som också alltid förvånas över vad det frivilliga bidrar till

Kommentarer
Postat av: Camilla

JAAA! Låt viljan få styra (mera sånt A-M) - den största drivkraften av dem alla. Kontrollera? Nödvändigt ibland - men inte alltid. Är det så konstigt att elever upplever att de lär för läraren? Kan det inte vara så att lärarens kontrollbehov äter upp både viljan och lusten? Jag funderar... Hur kan vi lära våra barn att ta ansvar för sitt lärande? Att vilja? Jo, genom att låta dem ta ansvar. Ge dem ansvar. Så tror jag.

2008-11-19 @ 10:38:11
Postat av: Lena

Håller med - dig o Camilla! Lärandet och den egna drivkraften är större än kontrollerandet! Alltså i proffessionen ingår naturligtvis kontrioll och uppmuntran! Men viktigast är LUSTEN ATT LÄRA - FÖR SIN EGEN SKULL!! - Inte för lärarns -eller föräldrarnas -eller framtiden -eller för att få jobb eller....

Just for the fun of it!

YES I CAN! YES I KNOW½! YES I UNDERSTAND!



Och ändå mer

Yes we can!!!

2008-11-19 @ 21:41:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback