BYGGNADERNAS BERÄTTELSER



Det är som om man kunde höra berättelserna och historierna från ... en gång för länge sedan...

Det ekar människoröster intill slottsmuren. Det smala huset har också sin historia. Det ekar röster mellan husväggarna. Jag kilar in i den lilla, lilla, lilla affären där man tryckt samman varorna från golv till tak och där den traditionella köpdisken fortfarande berättar att här är det betjäning som föregår inköpen. I det mycket, mycket, mycket lilla caféet sitter damer från andra tider och lyfter sina afternoontekoppar mot en aning snörpta munnar. De är levande. Men de förtäljer inte historien.

Jag är en iakttagare. Kan inte översätta min upplevelser annat än till bilder. Jag rör vid murens stenar. De var huggna en gång i tiden. Nu har tiden mejslat av det skrovliga. Den gröna mossan som färgar fasaden tvättas inte bort. Jag är i en liten stad i norra England. Skottarna är fortfarande skottar. Den medeltida lagen är inte omskriven men förhoppningsvis anpassad till nutid och en modernare människosyn, lagen tillåter "mansfall på skottar" för att säga det vänligt. Lagen berättar också med vilket vapen detta då ska utföras.Den nuvarande hertigen får ränta på det medeltida skydd som hertigdömet gav sina invånare. På gatan hörs plötsligt höga rop och långa haranger ord... den levande nyhetsuppläsaren vandrar genom staden gator och berättar det absolut senaste för stadsborna.

Jag är mitt i anor, traditioner, historia, medeltid och framtid, Klickar med min digitala kamera, Funderar en stund. Går vidare. Vad jag kan ge er är byggnader.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Lena

Ja, du ger oss byggnader på foton - men också tankar och känslor om forntid -och framtid. Alltid bra tankar. Och vilka bilder!

2008-11-09 @ 22:45:18
Postat av: jos

http://www.squareamerica.com/read.htm

du kommer gillar

2008-11-10 @ 01:39:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback