SKOLANs ARBETE

image2198

Jag läser Clarence Crafoords bok PLATSER FÖR VÅRT LIV, 2007 och väljer att citera följande:

"Barn är inställda på att skolan är en plats för arbete och väntar sig att man ställer krav på dem. Att skolan är en plats för ett visst allvar. Jag kan därför tycka att det är ett slags brist på respekt och ett svek mot barnen att skolan anstränger sig att vara lekfull och aktar sig för att ställa krav på barnetn och att den indirekt förespeglar barnen att de inte ska behöva arbeta. Kanske vore det mer respektfullt mot barnen att svara upp mot deras förväntan på att skolan är en arbetsplats ... "

och ett citat om skolvägen...

"Skolvägen är en mellanvärld, ett mellanområde för lek och skapande och för bearbetning av det som skett i skolan."

A-M skriver...utan bakgrund

Anne-Marie tänker:
och tänker...

Jag tycker eleverna ska få ha förväntningar på skolan och sitt lärande, likaså tror jag att en lärare som hyser förväntningar på eleven visar den omsorg som lärandet ska omslutas av. Jag har inte tänkt färdigt... jag tänker vidare än så.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Magda

A-M... Du läser så otroligt mycket. Så mycket BRA! Och du delar med dig. Jag antecknar de där böckerna, men när ska jag hinna? Jag har redan påsk- och sommarlovet fullspikat nu... *s*

Postat av: Kersti

När jag gick min utbildning till arbetsterapeut och fick åka ganska långt till min praktik kallade min lärare det för slusstid. jag fick tid att slussa mellan hemma och praktik. Tid att smälta bearbeta för att sedan kunna möta. Så ser jag det fortfarande. Min väg från jobbet till hemmet är min slusstid, omvandlingstid, tänktid för att sedan kunna möta dem där hemma utan att alltid ha jobbet emellan. Och så klart samma sak åt andra hållet.

2008-02-19 @ 21:22:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback