ORDBOKSPROMENAD: URKUND



Ordbokspromenad och ett tack till
JENNY MORELLI och den vackraste bild man kan hitta av en mamma!

Urkund är inte något som en person går omkring och är, men märkligt nog känner jag mig som en originell urkund, då jag besöker mina dagligvaruhandlare, boklådor och försöker att inte begå misstaget att spontanköpa den där klänningen eller de där skorna, varför inte den där vackra kaffekoppen... då är jag en ur-kund. För att inte tala om vad jag är då jag är i en ur-affär. Då är jag farligt nära att vara för bokstavlig. Ur-Kund.

Anne-Marie

som genast ordbokspromenerar i ordet URKUND:
Urkundssynonymerna äro dessa: källskrift, skriftlig källa, tidebok, original, diplomatarium, arkiv. Av dessa sköna ord fastnade jag genast för ordet tidebok. Tidebok är något så fantastiskt som en slag krönikeartad historisk framställning av viktigare inträffade händelser (hi hi hi - min dagbok kanhända). Men så till ordet urkund; ursprungligt dokument som har värde som kunskapskälla eller bevis.

Kommentarer
Postat av: Mats

Kommer du ihåg att Urkund är alla nervösa högskolelärares bäste vän? Tack vare detta redskap fångar vi alla elaka studentfuskare - eller så lever vi vidare i illusionen om att det produceras ny kunskap i texter...

http://lumaol.wordpress.com/2008/02/07/urkund-alla-kunders-moder/

2008-12-20 @ 16:26:12
URL: http://lumaol.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback