SPINDELFOBI och AP-OBIDOBIDO










Det är fantastiskt att övervinna något. Men man behöver hjälp. Min hjälpare var fantastisk. Jag vågade verkligen inte röra spindeln. Men varsamt, ömt, försiktigt, förklarande, respekterande, följeslagande så lotsade min vän mig genom svårigheterna. Jag höll slutligen spindeln i min hand. Innan och under tiden var min hand blöt av räddsvett, och jag skakade, bleknade... tills jag, med hjälp av gott, stöd fann mitt eget mod - och ropade "hit med lite farligheter". Men det är så mycket vackrare att vara modig ihop med någon. Tack du som så varsamt tog mig i mål. Aporna? Nääää! Dom är jag inte rädd för. Stolt! Jamäääänvissssssssssssssssssst! Jättestolt!

Anne-Marie
Fotograferade gjorde en vän och den vackra djurbilden är tagen av min vän Bosse Jonsson, som har en fin utställning vid Skansenakvariet.

Kommentarer
Postat av: Pumita

Det var tufft! Jag är inte rädd för "vanliga" spindlar men den där skulle jag inte vilja röra. Jag förstår att du är superstolt över att ha vågat (all heder åt dig!) men fattar inte riktigt varför jag skulle utsätta mig för det. Om jag var tvungen att röra en sån där spindel skulle jag göra det men när jag inte måste då låter jag bli. :)

Postat av: Christine

Du e modig! ...på flera sätt och vis! Dina texter berör. Du sätter ord och formulerar igenkännande känslor så bra. Berör mig starkt. Du fångar Livet

:o)



C.S

2008-08-06 @ 22:14:49
URL: http://dulevande.blogg.se/
Postat av: Annemarie

Pumita, Christine,

Man kan utmana sitt mod. Man måste vilja. Det är det som är själva saken. Modet är inte det viktigaste. Det är viljan. Jag vill... och då går det. Jag skriker alltid - HIT MED LITE FARLIGHETER - som Ronja Rövardotter och då ... blir jag jättemodig. Det är bra med sagor med andra ord.

Allt gott till er båda,

Anne-Marie

2008-08-06 @ 22:33:06
URL: http://annemariekorling.blogg.se/
Postat av: Christine

Så sant som det var sagt! Vilja!

Nu vill Jag med

...men det är modigt att Vilja Våga stå kvar, stå emot, gå emot. Ta plats. Vilja vara trots...



Allt gott à toi aussi!

C.S

2008-08-06 @ 23:06:18
URL: http://dulevande.blogg.se/
Postat av: Christine

PS. det är en ära att få vara en länk ifrån din välskrivna sida!! :-)) DS.



Kram!

C.S

2008-08-06 @ 23:15:27
URL: http://dulevande.blogg.se/
Postat av: studentmorsa

Fy bubblan så modig. Jag fick övervinna min ångest när det gäller spindlar när jag var i Senegal. Ja, det liksom kryllade av stora håriga spindlar på rummen. Men en sån som du höll i . . . Nääää. Visste du att om man tappar en spindel som den, då kan den dö. Den klarar inga fall. Jag tror att jag hade släppt den av ren skräck och då dödat den. ;-(

2008-08-06 @ 23:33:32
URL: http://blogg.passagen.se/studentmorsa
Postat av: Annemarie

Hej Studentmorsa,

Då jag höll den så höll den sig fast. De har små taggar längst ut på sina fötter. De kan klättra på glas... de sitter liksom fast... Då jag höll den var jag så modig att jag inte tänkte låta den gå mig ur händerna (fniss) Anne-Marie

2008-08-06 @ 23:36:36
URL: http://annemariekorling.blogg.se/
Postat av: Kersti

Du är modig du. Men det är rätt man behöver hjälp för att övervinna sina rädslor.

Nu har jag fyllt på riktigt. Mailen fungerar inte men min nya dator gör det så det är på den jag skriver. Nyss hemkommen från Stampen och storbandsjazz. En härlig kväll. Tack för att du kom.

2008-08-06 @ 23:53:06
URL: http:/http://plommenad.blogg.se
Postat av: Sanna

När man inte stressar fram utan det tar sin tid, med vänner som hjälper och inte tycker man är löjlig utan ger styrka och hejar på så går det mesta. Modigt. Tror jag ska ta efter "Hit med lite farligheter".

2008-08-07 @ 02:52:46
Postat av: IT-mamman

Man ser skräcken i de första spindelbilderna och sen hur du slappnar av och tinar upp. Modiga du!

:-)

2008-08-07 @ 09:12:56
Postat av: carina

Du ÄR modig!! Själv hade jag panisk skräck för sprutor i unga år. Fick panikångest bara jag såg en nål. Gick hos psykolog i 5 år för att vända känslan...och det är jag så glad för. Det gjorde mig stark, det gjorde mig medveten, det utvecklade min empati, känslighet och mitt tänkande. Idag vill jag inte vara utan upplevelserna från ungdomen - hur jobbigt det än var då. Det är de upplevelserna, den erfarenheten som gör att jag är den jag är idag.



“Erfarenheten gör att dammet lägger sig och man ser strukturerna klart...... Erfarenhetens efterföljare är lugnet.” (Fritt ihågkommet ur Antonia Axelsson-Johnssons härliga sommarprogram).



Må gott/Carina

2008-08-07 @ 18:24:58
Postat av: Bitte Kajler

Bilderna är verkligen "talande", där spindeln tar sig över din svettiga, spända hand med fjäderlätta steg....och Bosse med sitt utstrålande lugn och säkerhet, får hela dig att se ut som om du faktiskt gillar den håriga spindelns framfart!! Underbara bilder! Well done:)

2008-08-10 @ 17:03:36
Postat av: Annemarie

Hej Ni alla, ni blåser upp min mod, och jag flyger som en liten fjäril. Jag var modig, men modigast var spindeln, och allra modigast var Bosse på Skansen som lät två en aning reserverade, och fullkomligt panikslagna träffas och skaka hand. Det är mod. Han trodde oss om mötet. Anne-Marie

2008-08-10 @ 19:01:26
URL: http://annemariekorling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback