PUH! med GLAD

Norge tur och retur... föreläst en hel underbar dag. Jag ordade mest själv... men lärde mig en hel del nya ord på norska... och de smakade jag på om och om igen.... trillevagn... morsomt... ! Det är ett trevligt grannland vi har, Jag har tur... som fick en liten gåva att ha med då jag går på tur... nästa vandring ska definitivt bli i Norge.

På flyget hem talade jag med en entreprenör. Det var kameran som fångade hans intresse. Jag har den alltid med mig, det  var också kameran som gjorde att jag kom en timme för sent till min föreläsning. Den som skulle hämta mig vid tågstationen (flyg+tåg) trodde att jag var en mycket välklädd fotograf som fotade för modetidningar varför hon inte frågade mig om jag var jag utan försvann och letade efter mig. Jag letade inte efter något alls, men hade tråkigt så jag fotograferade en aning runt de hörn jag stod vid... Min hämtare ursäktade sig sedan med många norska ord:
- oj det var det där med kameran och dina kläder... höga klackar, dräkt och ...tja ditt hår...


Nåväl, tillbaka till flyget och entreprenörn, jag vill tro att han inte brydde sig om det yttre utan bara om kameran, vi talade om allehanda ting... bland annat om platsen för att pensionera sig....han berättade om sin plats... och jag började leta efter min plats... den där platsen som jag skulle vilja sitta vid... och jag hade ingen alls... kändes lite trist. Entreprenören, med intresse för kameror, sa också att man alltid ska planera för sina resor, beställ en resa och ha genast planer för den andra. Då insåg jag att jag var lärare, att lönerna mellan oss resenärer var oändligt åtskiljda... men han tröstade och sa att resa... det är mer en tanke... man kan faktiskt resa till underbara Södertälje...eller förflytta sig en aning med bussen till Slussen... Jaha tänkte jag... då är min nästa resa tunnelbanan hem... och det är faktiskt den bästa avslutningen på den här dagen.

Anne-Marie


 


Kommentarer
Postat av: Kersti

Tänk så olika det kan vara. men det är inte alltid så dumt att ha det som man har det. Kram

Postat av: Haydee

Hej!

Jag är tillbaka! Trevligt att se att du fortsatt skriva som du brukat göra! Jag kommer att behöva mer tid att läsa igenom allt jag missat under denna period då jag inte hunnit hälsa på här så ofta som jag hade velat.

Jag tänkte lämna en liten fråga bakom mig här ikväll. Vad tycker du är viktigt att veta om Wilhelm von Humboldt?

Trevlig helg! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback