ORDNING OCH REDA

Väskan med den totala ordningen fann jag i Edinburgh, i en antikaffär, med ordning på grejorna, men ordningen var deras egen, märkligt nog.

Saker och ting är det klokt att ha en viss ordning för. Människor är det oklokt att ha alltför stor ordning på. Om det är för stor ordning bland människor kan det kallas för makt. Då är det någon som har en speciell tanke kring vilken ordning som ska råda. Det viktigaste är nog att människor ordnar sig så att de inte stöter ihop eller trampar på varandra och gör illa. Annars är nog oordning ett mänskligt sätt att närma sig något nytt. Man orienterar sig med andra ord. När människor lär sig någon nytt stökar det nya till det i en gammal inre ordning. Därför är lärande en aning stökig. Men den oordningen är mer av det kreativa slaget. Något nytt stör. Då är det bra att man vet exakt var pennor och sudd finns, var papper och papperskorgen är, vilken tid det kan tänkas vara rast och paus.

Nu ska jag rusa iväg till både ordning och kaos.
Mina elever väntar,
och åh så roligt det ska bli att möta dem.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Jonas Hällebrand

Hoppas det gick bra i det kontrollerade kaoset. Att undervisa är lite som att springa över haven på isflak men det är det som gör det så intressant!

Heja Ann-Marie!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback