EN LITEN FÖRVILLELSE



Stum inför något litet, ett vattendrag, en vattenpöl, en droppe som vid närmare betraktelse åskådliggör något stort. Det går knappast att återge i ett fotografi men om jag kunde, så ser det ut så här.

Den kan liknas vid den begynnande känslan, förälskelsen, gnaget av besvikelse, är små känslor som pekar på något större. Magen är en absolut värdemätare för det som förståndet inte vill svälja, en besvikelse lägger sig där, kroppen förvaltar. Men det är litet till en början. Den lilla besvikelsen, den lilla oron, den lilla frågan... men väl placerad visar den på något större, något som pockar på att bli medvetet och åskådliggjort. Den lilla begynnande förälskelsen smyger sig i hela mekanismen, gör händerna lyckliga, och munnen leende. Till en början förstår man inte, till en början känner man bara den där lilla, lilla känslan... ett litet frö i kroppens mylla.

Det lilla är alltid stort. Att det lilla kan bli stort handlar om hur vi ser och hur vi förvaltar. Magen, hjärtat, ögat är mänskliga små delar i människans helhet. Magen är en värdemätare för det vi måste förstå, hjärtat är en mottagare för det vi inte behöver förstå och ögat, ögat, ögat kan se rätt in i det lilla. Om vi vill!

Jag står vid ett litet vattendrag. Himlen syns i det. Finns det något större.

Anne-Marie

Förvillelse - felaktigt beteende orsakat av dålig analys - kan också ersättas med orden; misstag, felsteg

Kommentarer
Postat av: Kari

Hei Anne-Marie

Til en tidligere blogg: Vet du at busking på engelsk bruker om å mspille på gata? Eller hvorsomhelst? Sikkert det som er busk-orkester...

Klem fra Kari

2008-08-06 @ 08:34:26
Postat av: Annemarie

Hej du, härligt att du är tillbaka. Saknat dina kommentarer. Anne-Marie


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback