BRORSAN



Detta är min bror. Min bror är musiker. Det har han varit i hela sitt liv. Min brors första band hette FEEL! Jag var alldeles för liten för att förstå att det betydde känna... jag trodde att de hette filmjölk. De spelade i ett garage i ett sommarlummigt villaområde. Jag satt utanför garaget och lekte med kottar (som man gjorde förr i tiden, fnitter). Min bror var en av inititativtagarna till Gärdesfesterna. Då gick poliserna omkring och sa; ta det lugnt gossar. Poliserna vandrade omkring som poliser gjorde då, bland människorna, med händerna knutna bakom ryggen, som trygga farbröder. Om det gick lugnt till på Gärdesfesterna vet jag inget om, jag lyssnade en stund på min brors förpunkiga låtar om otrygga barn i höghusområden, och kärlekslåtar som vrålades fram, varpå jag vuxit upp så mycket att jag hade helt självständiga musikintressen av helt annat slag, jag var där bland proggarna iklädd dräkt och höga klackar, så jag stack ut ordentligt, men blev accepterad ändå...
- ja ja men hon är ju så ung.... sa man och klappade om mig så broderligt och systerligt, varpå jag tog bussen till inneställena och dansade till T-Rex och David Bowie... så kan det vara.

Min bror han har spelat så länge jag minns, och jag har lyssnat så länge som jag kan komma ihåg. Min bror har nu ett bluesband men uppträder också ensam. Jag tycker att han är så bra, hans röst så vacker... och när Ebba Grön killarna spelar med min bror, då tycker jag att musik är väldigt, väldigt, väldigt bra. Jag har försökt att vara manager till min bror.... men den uppgiften är inget för två syskon... någon måtta får det väl ändå vara!

Vink, vink och hej då brorsan, säger jag från bryggan.
Tjohopp säger han från båten.

Anne-Marie,
som tog detta fotografi av min bror då jag vinkade av honom inför en spelning ikväll på Sandhamn. Min bror målar också:


Sven Bjärhall heter min bror. Jag som skrev detta heter Anne-Marie Körling. Min bror heter något annat än jag. Men det spelar ingen roll - det vi har gemensamt det är vår kreativitet. Tjohopp!





Kommentarer
Postat av: Susanne

Då undrar jag om du möjligen också är släkt med Lennart som arbetat för UBV i Brasilien? Fast det kanske finns många fler med ditt efternamn än vad jag tror.

Postat av: Annemarie

En körling eller en Bjärhall... ?

Körlingar är alla släkt. Bjärhallar är också släkt med varandra... men vi är en aning spridda, Körlingar finns i Italien (Rom bland annat), Chicago, Mexico, Sverige och det är bra placeringar om man vill resa... A-M

2008-08-16 @ 15:52:03
URL: http://annemariekorling.blogg.se/
Postat av: studentmorsa

. . . men jobbigt när man planerar släktträff. :-)

2008-08-16 @ 23:08:41
URL: http://blogg.passagen.se/studentmorsa
Postat av: Anonym

När jag ser fotografiet tänker jag på den här dikten,

http://www.askero.se/vinterga.htm



M

2008-08-17 @ 16:30:42
Postat av: IT-mamman

Det märks att ni är släkt. Båda kreativa, konstnärliga, duktiga. Hälsa din bror att jag gillar hans målningsstil. Skarpt.



Du vet redan att jag gillar dina uttrycksfulla bilder. :-)

2008-08-17 @ 21:00:51
URL: http://itmamman.se
Postat av: Ulrika Bjärhall

Ett vackert foto på en vacker människa.

2008-08-22 @ 08:32:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback