TANKAR om ditt och datt

image1299

Jag är en tänkare... och jag tänker och tänker... tänker och tänker...ofta hörs det som prat... jag pratar om det jag tänker...prattänker...

Så kan det vara med tankar.

En fråga kan vara en tanke...som man själv vill springa efter svaret till... en slags uppstart till sitt eget tänk. Därför ska man kanske inte alltid leverera svar till en fråga... utan vänta en stund, eller en dag..eller kanske aldrig ge svar... förrän man blir ombedd om det... vet du svaret på den här frågan? Så kanske....

Tankar... tankar...

jag tankar tankar från andra också...när jag lyssnar... hör...läser och ser... då tankar jag tankar...

jag tar emot tankar också... mottankar och förtankar.... medtankar...och därtankar...härtankar...dåtankar...sentankar..vartankar... ja... alla tankar...

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Kersti

Jag är som, du en tänkare, fast lite långsammare tror jag. Ofta behöver jag lite ro för att tänka men inte alltid. Att tänka ihop kan lyfta, att lyssna kan starta ett tänk. Att tänka om, att tänka annat är också tänkvärt.

Postat av: Pumita

Jag tänker bättre om det är lite prat runtomkring. För mig är tänka oftast viktigare än prat. Ofta behövs det inga ord för att prata. Man liksom förstår ändå.
"Jag vill inte tänka på vad som skulle..." är däremot inte min grej.

2007-09-03 @ 20:56:21
URL: http://pumansdotter.blogspot.com
Postat av: Thord wiman

JA, våra tankar ska vi vara rädda om, dessa frön och växande plantor för omsorg och näring för att mogna, förädlas i ett ständigt pågående inre kretslopp: själens godis.
Ibland flegmatiska som sommarhagens kossor på bet, ibland djärva, strövande vida omkring på jorden och ute i stjärnevärldarnas frusna evighet - det enda vad jag vet som är snabbare än själva ljuset. Till Andromedagalaxen tar mig min tanke på en sekund, snigeln ljuset behöver årmiljoner. Dit du riktar dina tankar går din kraft.
Men... vad är tanken för en konstig prick egentligen. Så kan jag tänka... och får myror i huvudet. Det är skönt.
Tankens kraft och vad den kan åstadkomma är en förbisedd storhet i varje människas liv - den som jag kan styra precis som jag vill och vart jag vill när jag vill det. Tänk du med på tanken. Två tänker bättre än en.
Tanken är fri. Det är ett riktigt axiom, en riktig grundsanning. Varje individ bestämmer suveränt. Det är en god utgångspunkt.
Man kan undra när en tanke definieras som en tanke och inte som en instinkt. Övergången från ett instinktstyrt beteende till ett alltmer pockande, framträngande tankemässigt beteende är intressant. Den resan har människan som enda art på vår jord gjort och någonstans i denna över tiden övergångsfas fick vi vårt självreflekterande medvetande. Vi blev laddade gnistor av medvetande och tanke. Allt som finns till har först existerat som en tanke. Tanken har sedan tagit form.
Så här tänkte (skaldade) den store Goethe (1749-1832) om bl.a tanken:
Jag vet att intet tillhör
mig, utom tanken, som
oberörd får flöda fram ur
själen varje levande ögon-
blick. Ett givmilt öde låter mig
få njuta djupt i mitt inre ..."
Det kanske rentav är så att det enda, det absolut enda en människa RIKTIGT äger under solen är hennes tankar.
Oj, blev långt, ursäkta mig. HejDå från Thord.

2007-09-03 @ 22:11:43
Postat av: anne-marie

Hej ni... tankar får jag av er...och Thord...be aldrig om ursäkt, behövs verkligen inte.... utan hellre detta ...fortsätt skriv, tänk och ge dig till känna. Det är mycket roligt att läsa det du skriver... och den omsorg du visar. Allt gott till er alla tre. Jag var nyss hos Pumans dotter, blogg...och Kersti har världens vackraste bild på sin blogg just nu... så gå via mina länkar i bloggen...till Plommenad... mmmm...tänk..tänk så mycket ni bara kan...Anne-Marie

2007-09-03 @ 22:22:36
URL: http://www.annemariekorling.blogg.se
Postat av: Madonnan

Du förmedlar så mkt, tack vare dina tankar... tur att du tänker så!!
En sen hälsning :)

2007-09-03 @ 23:42:14
URL: http://madonnan.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback