LÄRAREN ÄR SKOLAN

image1297


FÖR-RÖRELSEN!

Jag har startat den här rörelsen...eller rättare sagt den börjar ta form... nu ritar jag loggor för fullt.
Jag tror på skolan, JAG TROR PÅ LÄRAREN...och jag tror på ELEVERNA. Jag tror på anslaget att lärare kan, gör, vill, vet och verkar... och att detta påverkar elever i rätt riktning. Dessvärre är det flesta tankar om skolan i press och media inte av det mest upplyftande slaget... så denna försiktiga motrörelse..FÖR-RÖRELSEN... är en motvikt till hela den debatten.

För om vi lärare ska få verka, vara, veta, vilja så måste vi också vi tilltro till vårt yrkeskunnande...

En lärare - är alltid i rörelse - gör rörelse i stillnad kunskap...gör röra i inrotade vanor...rör till det i fördomar och stelnade åsikter...rör vid möjligheterna att få lära sig...är rörlig bland barn och unga..rör sig mellan teori och praktik... rör sig mellan skolvärlden och utanförvärlden...rör sig i samtiden...rör sig bland alla unga människor... som en dag är aktörer i vår gemensamma framtid. Lärare är skola. Elever likaså. Det är själva iden om skolan. Rörelsen. Aktiviteten.

Läraren är där. Men stilla...knappast.
För-rörelsen... FÖR LÄRAREN!
Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Kersti

Åh, du är bara så bra! Du har så rätt. Heja alla lärare. Och du skriver det jag ofta tänkt, att det är barnen, ungdomarna, eleverna som är vår framtid. Varför är det så svårt att begripa?
Heja heja alla ni lärare som inspirerar, motiverar, jonglerar (det är många bollar att håll i luften i ert jobb). Ni är så otroligt viktiga, glöm inte det.

Postat av: Annis

stilla?! ja det är man väl visst sällan...i alla fall Annis;)

2007-09-03 @ 20:35:49
URL: http://annis.blogspot.com
Postat av: Stefan

Idag när Expressen-löpet basunerar ut "den farliga skolan" känns det helt rätt att läsa dina tankar! De politiska och fackliga slogans som talar om att "höja statusen" på läraryrket må vara välmenta men för att verkligen nå dit krävs det att vi själva låter bli att sitta i soffan på personalrummet och gnälla - vi måste stå upp mot katastrofjournalisterna och politiker som hela tiden svartmålar!

2007-09-03 @ 22:01:54
Postat av: anne-marie

Jo ... måste gensvara Stefan...visst... vi måste själva göra något... för yrket men också för de som berörs mer än vad vi tror...ELEVERNA, Anne-Marie

2007-09-03 @ 22:24:58
URL: http://www.annemariekorling.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback