HJÄRNAN OCH JAG...

image1462

Hjärnan, jag och Torkel Klingberg.... det är myror i huvudet... på mig. Torkel Klingberg skrev i sin inledning att allt man gör påverkar hjärnan och skapar nytt.

Idag var jag på Friskis och Svettis, hoppade runt och gjorde efter, härmade ledaren, det gick bra ibland, men helt plötsligt fann jag att jag hoppade runt och gjorde helt tok. Jag kunde inte koordinera mina rörelser. Jag tänkte mer och mer på vad jag gjorde... och insåg att jag själv konstruerade situationen- tänkte för mycket. Tänkte ... nu arbetar mitt arbetsminne... men vad gör resten av minnet? Nu är det vila långtidsminnet? Hallå där hjärnan - vakna upp lite... jag gör ju helt fel här på gympagolvet....?

Om jag hade mött Torkel Klingberg då... då hade jag frågat...vad gör min hjärna nu.... varför gör den inte det jag vill. Kan man få sluta tänka? Bara göra...utan tänk? Så ungefär skulle jag fråga.

Torkel Klingbergs bok är BRA, väldigt BRA.
Professorn är rolig också. Det är ännu bättre.
Och det svåra med våra hjärnor förklarar han genom att åskådliggöra det genom en person som man lär sig tycka om och känna igen sig i. Jag vill varmt rekommendera boken DEN ÖVERBELASTADE HJÄRNAN...

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Kersti

Ja jag bara ska läsa den. Och jag ska ringa dig också. Men just nu arbetar jag med min hjärna. Lär mig om hur man gör webbsidor. Det är svårt och roligt, trial and error. Rätt mycket error.

Postat av: v

Åh, kan Du inte komma och träna hos mig...! Då ska jag försöka få Dig att inte tänka alls...
Kram i natten!

2007-09-18 @ 23:46:44
URL: http://www.vick2ria.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback