AUTODIDAKTEN KAN SJÄLV

image1341 Ett viktigt ord i det lärande sammanhangen.

Detta ord definieras i ordboken: "en person som är självlärd särskilt vad gäller konstnärliga och intellektuella färdigheter". En självlärd person alltså. En person som är självlärd. Självlärd definieras: "som tillägnat sig viss färdighet eller kunskap på egen hand"

Jag vet ingen som inte är själv lärd. Lärandet är att själv lära sig.

Men själva lärandet behöver andra som också själv lär.Den gemenskapen skapar lärande i varje eget själv.

Det är inget trots i orden - KAN SJÄLV!

Anne-Marie




Kommentarer
Postat av: Lilla B

Alla försök att klara ut själv är värda uppmuntran. Antingen det gäller lösning på problem eller hur man cyklar. Tror att vi är lite för snara att ge en hjälpande hand när vi istället skulle ge ett hjälpande ord.

Postat av: anne-marie

Hej Lilla B, så roligt att se dig här igen... Håller med ditt inlägg. Allt gott Anne-Marie

2007-09-08 @ 11:03:13
URL: http://www.annemariekorling.blogg.se
Postat av: Mie

Hej! Rätt o. riktigt....kan själv...försök o. misslyckande,trial and error...kan själv....Detta kräver tålamod,lyhörd-o.-finkänslighet av individens näromgivning.Ge möjlighet att låta ngn. bli autodidaktisk.Livet är ett ständigt lärande.Tänk om vi kunde leva efter vad textförfattaren M.Nielsen har skrivit."Var dag är en sällsam gåva,en skimrande möjlighet"Önskar att det vore allas rätt att stimuleras av en omgivning som gör oss autodidaktiska på ett konstruktivt sätt.
Alla ni, som på ett eller annat sätt, vågar stå upp o.uttrycka o.dela med er av den kunskap ni äger, ska ha ett stort tack. A-M du är så fantastisk på att ge uttryck för dina tankar.Du,om ngn. är väl autodidaktisk o. jag har en stilla undran....Har arv o. miljö påverkat....?Till sist i denna kommentar...stanna upp...bara ett litet ögonblick...
känn lycka o. tacksamhet över vad denna dagen har att ge...det där lilla som du själv nämnde(som vi för det mesta tar för givet)men även alla förmågor till ett autodidaktiskt liv...M.v.h.Mie

2007-09-08 @ 13:51:42
Postat av: Madonnan

Så rätt du skriver...
Bara så idag.
Och: ha det fint!:)

2007-09-08 @ 16:38:13
Postat av: anne-marie

Mie, visst är det så. Jag är autodidakt. Och det är vi alla lite till mans. Min teoretiker Vygotiskij var autodidakt. Det tycker jag är spännande. Hans tankar är nu teori...och underlag för tänkandet i svenska skolor. Allt gott.
.......
Madonnan... glad att du dagligen besöker mig...Anne-Marie.

2007-09-08 @ 18:04:00
URL: http://www.annemariekorling.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback