ATT FÅ SKRATTA...

Jag har skrattat så många gånger idag... när natten lägger sig över ... tänker jag... Jag har skrattat så många gånger idag. Med människor. Lockat några till skratt. Skrattat åt något jag funnit roligt. Men mest har jag skrattat för att jag varit glad. Det är bra. Väldigt bra.

SKRIVKAMRATER
TECKNING AMKÖRLING - PENNSKAFT-PENNSKRATT-PENNKRAFT

I mitt klassrummet... skrattade vi ofta. Det är en allvarlig sak att skratta. Det är kanske då man faktiskt förstår. När man kan skratta åt något, dela skratt med en annan människa...så är det kanske för att man förstår så mycket mer än det man inte förmår skratta åt. Man har inte kunskapen...  att se det komiska.... Skratt är en mångfald av känslor. Men också en mångfald av förståelse. Man vet något ... och när det inte blir så som man tänkt sig...så skrattar man. När man skrattar åt sig själv...då har man en viss distans... så skratt är allvarligt. Skratt är också spänningsreducerande...

Ähhhh... jag vill att eleverna ska får skratta mer i sina vardagliga situationer och i sina klassrum... det smittar så angenämnt .... en slags pedagogisk tanke som jag förirrar mig i... och inte lyckas få någon ordning i...

Men att skratta åt någon...det är inte roligt. Absolut inte alls.



Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: erica lövgren

Skulle verkligen vilja ha ett riktigt härligt gapskratt. Det var ganska länge sedan känns det som. Jag ler och fnittrar lite ibland med gapskrattar gör jag alltför sällan. Måste börja träna.

Postat av: Kersti

Man är riktigt vuxen första gången man kan skratta gott åt sig själv är det någon som sagt. Ligger kanske något i det.

2007-09-08 @ 22:45:51
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: Junitjej

Jag vill att du läser detta:
http://junitjej.blogg.se/1189282139_skolan.html

2007-09-09 @ 08:24:24
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: Pumita

Skrattet känns bäst när det bubblar upp från magen, gurglar i halsen och kittlas lite. Bättre skratta med än skratta åt.

2007-09-09 @ 21:18:02
URL: http://pumansdotter.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback