FN - och MILJÖN - GEO - 4


TRE STORA OMRÅDEN kräver omedelbar mänsklig aktivitet

Klimatförändringar - Utarming av djur och växtriket - Fattigdomen
RANDAVSKILJARERANDAVSKILJARERANDAVSKILJARE


image1675
Vi har tagit oss friheter - nu har vi det vi har - kanske det räcker så?


Jag tror det bästa vi kan göra är att tänka JAG.
Men inte ur ett egoistiskt utan ur ett handlande perspektiv.
Ett JAG tar personligt ansvar. Ett VI gör också det.
Men ett DOM eller DE ANDRA leder inte till någonting.

Om VI ska göra då måste JAG delta.
JAG har mycket att göra framöver.


Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: thord wiman

JA, att tänka "JAG" är början på en ny ansvarsfull livsstil - vi är tvungna annars blir vi tvingade.
Jag blir så ilsken på människans miljöförstöring som bara fortsätter och fortsätter, blir mest arg hela tiden men "jättelycklig" när någon gång en enstaka positiv nyhet anländer som känns som en förändring i vårt usla, usla, usla förvaltarskap av vår jord.
Enligt wwi (World Watch Institute) försvinner nu i genomsnitt 10 arter per dag från jordens yta och efter år 2020 beräknas 25 arter försvinna varje timme!
Det är svårt att sympatisera med en art som med öppna sinnen - trots alla kunskaper och insikter, alla vackra verbala deklarationer, skrivna överenskommelser envist fortsätter stövla fram på Moder jord som ett primitivt rövarpack verkställande en miljövidrig utarmande, destruktiv livsstil.
Vår blå planet, hemvist för det ångande, varma livet är värd mångfald, inte enfald, inte omdömeslöshet, inte misskötsel.
Visst ska vi glädjas över mänsklighetens briljanta sinne, snille för maskinella, tekniska uppfinningar - de framsteg som slungat arten ut ur de råa, iskalla förhistoriska grottorna till genteknik och rymdålder - men även hulkande gråta en bitter skvätt över artens förunderliga upprymdhet och fascination för kalla, iskalla "döda" prylar (artens pubertetskris?) som ofta (oftast) dessvärre är större än glädjen och omsorgen om det varma "levande" livets myror och myller - humlor, miljontals mer komplexa och sofistikerade än datorer, bilar och rymdskepp. Ett frustrerande, illavarslande faktum.
Artutrotningen är kanske den största dolda miljöfrågan idag. Vi lämnar över en sorgesammare, fattigare värld till våra barn. Det är tragiskt!
VAD KAN JAG GÖRA? Att nagelfara sina val och prioriteringar, att ansluta till SNF (Sveriges Naturskydds Förening) är två positiva myrsteg att börja med.
Hälsningar från Thord.

2007-10-26 @ 18:06:12
Postat av: Anonym

Thord - jag ska ta några myrsteg... varje myrsteg kan sammantaget bli elefantsteg. Tack för ditt inlägg och tänkande i min blogg. Anne-Marie

2007-10-26 @ 21:07:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback