DET LUKTADE SÅ ILLA...OM GREENPEACE VALPROTEST

image366

...igår tog jag en sväng till Stockholms centrum - Sergels Torg - skulle på en middag...fiskrestaurang månne? Passerade den välkända skylten -  passera spärren gående - vilket jag av praktiska skäl gjorde - hade högklackat och en aningen för snäv kjol för att krypa eller hoppa. Det fick bli det sedvanliga gåendet igenom spärren.

Så på andra sidan...slog stanken emot mig...mot oss alla. Folk höll för näsan. Sprang. Ville bort. Fort.

Den stank som spred sig över Sergels Torg var kompakt och påverkande. Lukt har ju en enorm effekt på människan. Den styr och ställer i det medvetna och i det omedvetna.

Här var det en medveten lukt, stank, föruttnelse som gjorde att jag, trots tidsbrist, erfor den mycket väl genomförda protesten. Den undgick mig inte. Det är jag tacksam för.

Jag såg ingenting av det Greenpeace ville visa. Jag vandrade genom lukten...den satt kvar också när jag lämnat Sergels Torg... den försvann inte alls...den åt sig in i kläderna... den var bara kvar.

Det var bra!

Idag i tidningen står det om Greenpeace stinkande valprotest på Sergels Torg. På lit-de-parade låg utrotningshotade valar på isbädd och tvingade till åsiktstagande och ansvarstankar. Jag var inte en där och tittade men lukten, men lukten...

den påminner mig fortfarande om att jag bör ta ställning.
 
Och jag ställer mig alltid frågan - MED VILKEN RÄTT?


image367

Vi delar världen med allt levande!
Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: erica

Ett stickspår...jag har provat din fråga "med vilken rätt gör du..." och den är bra. Jättebra. Överumplande och avslöjande. Rekommenderas.

Postat av: Anne-Marie Körling

Erica,
Jag tycker om den frågan
MED VILKEN RÄTT GÖR DU...
men i vilket sammanhang använde du den?
Allt gott - och all välkomstvärme till dig via min blogg. Anne-Marie

2007-05-24 @ 19:27:52
URL: http://www.annemariekorling.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback