TVÅ STOLAR FÖR SAMTAL

image666

Två stolar för samtal...på Odenplan i Stockholm. Två stolar är en del av Thoreau tanke kring det jag ofta återkommer till:

en stol för ensamhet (solitude)
två stolar för samtal
tre stolar för sällskap

och alla stolar är i sig själva kvaliteter. När jag sitter på en stol för ensamhet mår jag väldigt bra ibland. Då är den stolen en stol där jag njuter. Jag slår mig ned. En fotölj. En köksstol. Men känslan är rakt igenom god.

Två stolar för samtal behöver inte vara två fysiska stolar, Det kan vara ett havererat sms-samtal. Då är dessa stolar inte goda. Då representerar stolarna inte det goda samtalet mellan två. Ett gott samtal mellan två kan i mitt fall beröra närvaron av den andre... så att man rätt blir förstådd.... Ett gott samtal förs nog på Odenplan. Jag gillar stolarna där. De är konstgjorda. Konstutställda. Vackra. Där skulle jag kunna sitta med någon och blicka ut över reklamen, folk som går förbi, samtalandes om ditten och datten....

Tre stolar för sällskap är allt det som kommer över tre. Det kan vara en hel middagsittning. Det kan vara många. Många runt ett bord. Många som slår sig ned. En biograf. Men känslan. .. det är känslan som stolarna ska representera.

Jag återkommer till Thoreaus stolar.... de är ständigt med mig. Jag tänker ofta - trivs jag på den här stolen... i det här sällskapet...i det här samtalet...

Allt gott mina bloggvänner.
Anne-Marie

SÖK VIDARE:

http://annemariekorling.blogg.se/2007/april/en-stol-for-ensamhet2007-04-11-1.html

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback